Časopis za pokrajino Posavje
19.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Čebelice na obisku pri gasilcih

Objavljeno: Ponedeljek, 21.05.2018    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
IMG_6551
V petek, 18.05.2018 smo z otroki skupine  Čebelice iz VRTCA NAJDIHOJCA pri OSNOVNI  ŠOLI  DR. JOŽETA TOPORIŠIČA DOBOVA, obiskali GASILSKI DOM PGD RIGONCE.

Gasilec Danijel Proselc, ki je ati deklice Tije  iz naše skupine, nas je pričakal pred Gasilskim domom. Po uvodnem pozdravu nam je razkazal njihovo vozilo, opremo in gasilsko orodje. Skupaj smo ugotavljali zakaj se vse to rabi v gasilskih akcijah in pri gašenju požara.

Ogledali smo si notranjost gasilskega doma, opremo gasilcev – obleko, obutev, pasovi, čelade, ki so si jih nadeli na glave tudi otroci. Otrokom je bilo všeč, ker so nekatere stvari lahko tudi sami preizkusili. Nato so se še preizkušali v vrtenju ročne sirene, zanimivo pa jim je bilo špricanje  z vodo in sestavljanje  dolge cevi.

Gasilec Rajko je otroke popeljal z gasilskim vozilom. To je bilo pravo doživetje.

Otroci so bili navdušeni. Tako so spoznali, kako pomembno in odgovorno je delo gasilcev in da se pri svojem delu srečujejo tudi z nevarnostmi, zato morajo biti zelo previdni. Ob koncu so nas pogostili s prigrizki in sokom.

Zahvaljujemo se za prijetno izkušnjo, želimo jim čim več uspešnega dela in mogoče so z današnjim dnem že pridobili kakšnega mladega gasilca.
 
Zapisala  vzgojiteljica:  Marjana Krajnc
 
 
« Nazaj na seznam