Časopis za pokrajino Posavje
18.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Čebelice za materinski dan z očeti …

Objavljeno: Torek, 16.04.2019    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
Čebelice za materinski dan z očeti …
V mesecu marcu, ob praznovanju materinskega dne, smo Čebelice v svoje prostore vrtca v šoli, povabili očete.

Že res, da je materinski dan namenjen mamam pa vendar se zelo zavedamo, da je oče nepogrešljiv člen družinske vzgoje, otrokom velik vzornik in skupaj z mamo na otroke prenašata vrednote, otroka učita zdrave samopodobe in z vsakodnevnimi dejanji delujeta kot zgled, korenine, na katerih bo stal otrok naprej v življenju. Tako so drobne pozornosti, s katerimi drug drugim pokažemo pozornost, ljubljenost pomemben dejavnik dobrega odnosa med odraslimi in tudi otroki. Pa naj bo to lepa misel, objem, pohvala, drobno darilce, največkrat pa čas, ki ga lahko namenimo drug drugemu.

Mi smo tokrat strnili kar vse… V vrtec smo povabili očete. Očetje so zagotovo dobili zanimivo izkušnjo, otroci pa nepozabne spomine in skupni čas, hkrati pa smo jih odrešili skrbi, kaj podariti svojim partnerkam ob tem prazniku. Tako so očetje in otroci mamam pokazali, da so hvaležni za ves trud in razdajanje, veliko obrisanih solzic, zlikanega perila in dobrih kosil. Neverjetno spretno so očetje z otroki izdelali voščilnico, zapisali posvetilo mamam oz. partnerkam, »spekli« pa so tudi zagotovo najslajšo tortico. Verjamem, da so bile mamice vesele dobre ure prostega časa, sladkanja s torto in prelepega spominčka.

Po besedah otrok so mamice dejale, da so jedle najboljšo torto, kar so jih poskusile, bila je najlepša od vseh, kar so jih videle in le s težave so z otroki podelile kakšen košček te čarobne sladice. Da so le mrvice prepustile otrokom… Še dobro, da očetje niso tako sladkosnedi in so užitke prepustili mamicam in otrokom. Vsekakor pa za užitke niso bili prikrajšani pri ustvarjanju v vrtcu, saj je bilo tako veselo, nasmejano, igrivo, glasno, čudovito, aktivno, kot že dolgo ne.

Veseli smo, da so se očetje odzvali v tako velikem številu in nam popestrili prve pomladne dni.
 
Zapisala: Jožica Ogorevc
 
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte