Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dan druženja in gibanja vseh generacij na OŠ Koprivnica

Objavljeno: Sreda, 17.05.2017    Rubrika: Mladi Posavci poročajo    Ogledov: 285Bralci pišejo
DSC_0113
V soboto, 13. maja 2017, smo na naši šoli še sedmič zapovrstjo organizirali DAN DRUŽENJA IN GIBANJA VSEH GENERACIJ, saj je bil ta že v preteklih letih med našimi krajani dobro sprejet.

Namen projekta ŠPORT in ŠPAS je predvsem oživljanje nekdanjih vrednot, kot so druženje več generacij, medgeneracijsko sodelovanje in solidarnost. Poudarek je na sodelovanju, gibanju in zdravemu načinu življenja. Cilj projekta je izboljšanje medgeneracijskega sodelovanja s poudarkom na prenosu znanja iz generacije v generacijo ter v spodbujanju ukvarjanja s športom in gibanjem ter skupnim aktivnim preživljanjem prostega časa.

Tudi letos je bila rdeča nit našega druženja pohod po okoliških gričih. Ob 8. uri smo se pohodniki v kar velikem številu zbrali na platoju pred šolo in se po uvodnem pozdravu podali na pot. Ta nas je vodila delno po asfaltu, predvsem pa po makadamu in gozdu, tako da smo si dodobra napolnili pljuča s čistim zrakom. Po poltretji uri hoda smo se vrnili v šolo, kjer je bila za vse pohodnike že pripravljena malica, za katero je poskrbelo Turistično društvo Koprivnica.  Po malici so se tisti, ki so še premogli nekaj energije, preizkusili v igrah z žogo na šolskem igrišču, ostali pa smo malce posedeli ter se ob prijetnem klepetu še malce poveselili. Druženje se je zaključilo približno ob 1130, ko smo odšli vsak svojo pot proti domu.

Anja Roštohar, 9. r OŠ Koprivnica
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

10.04.2018 | Mladi Posavci poročajo

Dan odprtih vrat na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

12.04.2018 | Mladi Posavci poročajo

Teden pisanja z roko

16.04.2018 | Mladi Posavci poročajo

Filmarji OŠ Sevnica na Kulturnem bazarju