Časopis za pokrajino Posavje
20.02.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dobrodelna prireditev: Mažoretna predstava Cirkus

Objavljeno: Torek, 13.02.2018    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
dobrodelna prireditev cirkus (23)
Šolski sklad OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova organiziral dobrodelno prireditev, na kateri so v sodelovanju s Športno-kulturnim društvom mažoretke Dobova zbirali prostovoljne prispevke za šolski sklad.  V Kulturnem domu so mažoretke izvedle svojo predstavo Cirkus.

Ko smo prispeli pred vhod v dvorano, so nas tam pričakale mažoretke s pokovko in z veliko veselja so nas pospremile v dvorano. Pred začetkom predstave nas je pozdravila predsednica upravnega odbora šolskega sklada Tamara Ogorevc. Povedala nam je, da je denar namenjen sofinanciranju šol v naravi, za pomoč družinam in za nagradni izlet izjemnim učencem ter za nadstandardno opremo. V 7 letih je šolski sklad namenil otrokom in učencem že 22.300 evrov.

Nato se je predstava začela, nastopale so mažoretke iz vseh starostnih skupin. Predstavile so se z različnimi točkami, katerih osrednja tema je bila cirkus.  Predstavo sta ves čas lepo povezovala klovn in klovnesa. Lahko smo si ogledali tudi predstavo, ki je ni v nobenem drugem cirkusu. To je bil nastop zlatih angelov. Za konec pa se je ravnateljica naše šole Ivana Baškovič zahvalila vsem nastopajočim in jim izročila sladko darilo.

V predstavi smo vsi res uživali, se nasmejali in zabavali ter se na koncu tudi fotografirali. Hkrati pa smo zbrali tudi denar za šolski sklad.

Urša Nakani in Jannette Mežnarec, 8. a
Fotografije: Eva Martinčič, 8. a, in Špela Križanić
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

07.02.2019 | Mladi Posavci poročajo

OŠ Brežice ponovno med najboljšimi

07.02.2019 | Mladi Posavci poročajo

Kulturni praznik na OŠ Jurija Dalmatina Krško

10.02.2019 | Mladi Posavci poročajo

Vse življenje se učimo

18.02.2019 | Mladi Posavci poročajo

Zmajček Jurček z Velike Doline na Senovo

06.02.2019 | Mladi Posavci poročajo

Razstava pot knjige