Časopis za pokrajino Posavje
19.02.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ekskurzija dijakov ETrŠ Brežice v Benetke

Objavljeno: Petek, 30.06.2017    Rubrika: Mladi Posavci poročajo    Ogledov: 559Bralci pišejo
11
V torek, 20. 6. 2017, smo se dijaki Ekonomske in trgovske šole Brežice v zgodnjih jutranjih urah odpravili na celodnevni izlet v Benetke. Z nami sta odšli tudi profesorici Mojca Ogorelc in Darja Babič Drašler.

Ko smo prišli v Benetke, nas je že čakala ladjica, ki nas je popeljala v središče mesta. Benetke so glavno mesto italijanske dežele Benečije. Svetovno znano obmorsko mesto kanalov in mostov se razteza prek številnih majhnih otokov v laguni na zahodni obali severnega dela Jadranskega morja. Uvrščamo jih tudi med Unescovo svetovno dediščino.

V družbi vodiča smo si ogledali najlepše znamenitosti Benetk, med drugim tudi znameniti glavni trg sv. Marka (Piazza San Marco). Na trgu je bilo veliko turistov iz različnih držav sveta, ki so si ogledovali znamenitosti trga. Manjkali niso tudi slavni golobi. Imeli smo tudi čas, da smo lahko sami raziskovali Benetke. Pokukali smo v različne trgovske izložbe, spoznavali beneško kulturo, arhitekturo in zgodovino. Ogledali smo si tudi Ponte di Rialto, najpomembnejši most v Benetkah, ki povezuje bregova v trgovskem središču mesta.  

Bilo je zelo lepo in podrobneje smo spoznali to mogočno in edinstveno italijansko mesto, mesto številnih kanalov, mostov in ozkih uličic. Na ekskurziji smo uživali ter za spomin posneli tudi fotografije. Domov smo prišli pozno zvečer, polni lepi vtisov. Preden pa smo se poslovili, smo še strnili čudovite vtise in doživetja celotnega dneva ekskurzije.
 
Eva Močnik in Nuša Žveglič, 2. Av
Foto: Aleksandra Pšeničnik, Mojca Ogorelc
Ekonomska in trgovska šola Brežice
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

12.02.2018 | Mladi Posavci poročajo

Senovske osmošolke odlične na tekmovanju

07.02.2018 | Mladi Posavci poročajo

Pak in policist Klemen na obisku

13.02.2018 | Mladi Posavci poročajo

Predstavitev psa

10.02.2018 | Mladi Posavci poročajo

Kulturni dan na OŠ Ana Gale Sevnica

14.02.2018 | Mladi Posavci poročajo

Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku