Časopis za pokrajino Posavje
20.10.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

EU kotiček na ETrŠ Brežice

Objavljeno: Petek, 25.05.2018    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
1
Na Ekonomski in trgovski šoli Brežice smo v okviru aktivnosti mednarodnega izobraževalnega programa Šola ambasadorka Evropskega parlamenta - European Parliament Ambassador School Programme zasnovali EU kotiček na naši informacijski točki o Evropskem parlamentu in Evropski uniji.

V njem dijaki poglobijo svoje znanje o Evropski uniji, njeni zgodovini, vključevanju posameznih držav članic ter se seznanjajo z aktualnimi novicami, povezanimi z njo. Dijake na ta način spodbujamo k aktivnemu vključevanju v številne projekte, ki so jim na voljo in v okviru katerih bi postali še aktivnejši državljani EU. Naš EU kotiček sestavljajo sporočila in pozdravi v jezikih držav članic EU.
 
V morsko mrežo se je ujelo 12 zvezd, ki simbolizirajo prve države v EU ter nekaj sporočil in znanih citatov povezanih z Evropo ter izobraževanjem.
 
Vzdolž hodnika so izobešeni pozdravi v jezikih vseh 28 držav članic, te pa so nanizane v časovnem zaporedju glede na leto pridružitve. Ob pozdravih so natisnjene tudi njihove zastave, kar dijakom omogoča spoznavanje le-teh.

O političnem sistemu, gospodarstvu, trgovini, proračunu posamezne države članice in še čem lahko dijaki izvedo s pomočjo inovativnega pristopa - s pametnimi telefoni in QR kodami. Podatke, ki so na voljo, lahko dijaki koristno uporabijo tudi pri pouku strokovnih predmetov.
 
Deja Avsec, Jadranka Roguljić, mentorici ambasadorki EPAS na ETrŠ Brežice
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

15.10.2018 | Mladi Posavci poročajo

Dan zdrave šole na OŠ Leskovec pri Krškem

18.10.2018 | Mladi Posavci poročajo

Kostanjev piknik v vrtcu Brestanica

10.10.2018 | Mladi Posavci poročajo

Vaja evakuacije na OŠ Blanca

11.10.2018 | Mladi Posavci poročajo

Bučna pravljica v Pišecah

18.10.2018 | Mladi Posavci poročajo

Simbioza giba – medgeneracijski pohod