Časopis za pokrajino Posavje
14.10.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Izjemen teden v CŠOD Breženka za učence iz Pišec

Objavljeno: Petek, 05.04.2019    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
Izjemen teden v CŠOD Breženka za učence iz Pišec
Učenci 8. in 9. razreda OŠ Maksa Pleteršnika Pišece smo se v spremstvu učiteljice Brigite Vahen in ravnateljice Nuške Ogorevc odpravili v šolo v naravi – naravoslovni teden ob morju.

Pot do morja je bila dolga, a se je izplačalo, saj nas je pričakalo toplo sonce. Že prvi dan je bil poln doživetij, namestitev in aktivnosti, ki so sledile popoldan. Spoznali smo sredozemsko rastje, se seznanili z oljkarstvom in se preizkusili v lokostrelstvu. V času med aktivnostmi pa smo skupaj s sostanovalci, učenci Središča ob Dravi, odigrali odbojko in nogomet.

Da bi lažje spali, smo se po večerji odpravili na nočni pohod do Pirana, po mestnem središču in nazaj do Fiese.

V torek, 2. 4. 2019, smo dan pričeli z jutranjim sprehodom okoli jezera. Po okusnem zajtrku smo se odpravili na dolg sprehod do Strunjana, kjer smo videli Strunjanski krajinski park, Mesečev zaliv, soline in najvišji klif v Jadranu. V popoldanskem času smo spoznavali morske živali in lovili  ribe. Nismo ujeli metrske ribe, ampak kakšna riba Babica in rakec sta se pa le znašla v našem vedru. Po večerji pa smo imeli še predavanje o Istri.

V sredo, 3. 4. 2019, smo se po jutranji telovadbi in spet obilnem zajtrku odpravili v Piran, kjer smo izvedeli veliko informacij o Trdinovem trgu, Jurijevi cerkvi ter več o ribištvu. Po prostem času v Piranu in kepici sladoleda smo nadaljevali z orientacijskim pohodom. Na koncu dneva pa smo še imeli zabavni kviz, v katerem je zmagala ekipa iz naše šole.

V četrtek, 4. 2. 2019, smo dopoldne z ladjo Solinarka obiskali Sečoveljske soline. Nato smo imeli manjši turnir v odbojki, potem pa smo lastnoročno pripravili školjke na buzaro. Izvedeli smo še nekaj o algah, za konec dneva pa imeli še ples.

In tu je že petek, ko se počasi odpravljamo proti domu. Za nami je nepozaben teden, ne le lepega vremena, odlične hrane, pravega druženja, temveč tudi teden, poln doživetij in novega znanja.

CŠOD Breženka, hvala za vse, Pišece, prihajamo domov!

Karin in Larisa Dušič z ekipo
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki