Časopis za pokrajino Posavje
16.01.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kulturni dan na OŠ Velika Dolina

Objavljeno: Petek, 20.04.2018    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
20180419_114756
Na Osnovni šoli Velika Dolina se je 19. aprila odvijal kulturni dan, katerega tema je bila sprejemanje drugačnosti. Z učenci predmetne stopnje smo si ogledali gledališko predstavo Kar boli svet, boli tudi mene in imeli delavnice na to temo. Slednje so izvedli in uprizorili predstavo člani Društva za boljši svet, ki so nam predstavili, kako pomembno je, da sprejemamo drugačnost. Zanimivo je bilo predvsem to, da je bilo dogajanje podprto z resničnimi dogodki, saj smo sodobni ljudje tisti, ki z nesprejemanjem drugačnih povzročamo vojne na svetu. Učencem je bilo všeč, da so na koncu gledališke zgodbe vsi protagonisti postali prijatelji ter spoznali, da smo v svojem bistvu vsi enaki.

Na delavnicah, ki so jih prav tako izvedli člani Društva za boljši svet, so le-ti učencem med drugim predstavili svoje izkušnje, ki so jih pridobili s potovanji v dežele, ki so nam tuje. Preko pripovedovanj in slikovnega gradiva smo spoznali, da smo lahko hvaležni, ker živimo v tako lepem in varnem okolju. Učenci so na delavnicah, ki so jih kasneje vodili tudi učitelji, aktivno sodelovali ter podajali svoja mnenja. Veliko je bilo tudi govora o tem, kako vidimo sebe in kako nas vidijo drugi.

Učenci so po končanih delavnicah povedali, da so zelo navdušeni in veseli, saj se jim je današnji dan zdel zelo poučen. Spoznali so veliko novega o drugačnosti in sprejemanju, kar jim bo v prihodnosti zagotovo koristilo.

Zadnji del kulturnega dneva je bil namenjen podelitvi bralnih značk, ki sta jih pridnim bralcem knjig podelili ravnateljica šole, gospa Mojca Bregar Goričar, in šolska knjižničarka Anja Zevnik. Ponosni smo na vse bralce in si želimo, da bi bilo vse več učencev, ki se zavedajo pomembnosti branja.

Klara Humek, profesorica slovenskega jezika in književnosti
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

16.01.2019 | Mladi Posavci poročajo

Karierni dan na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece