Časopis za pokrajino Posavje
26.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Majhna šola – veliko srce – OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

Objavljeno: Četrtek, 13.12.2018    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
msc3
Ko so se septembra David Omerzel, David Denžič in Janž Rener odlično izkazali na predizboru Malih sivih celic, smo komaj čakali dan, ko bomo odšli na snemanje oddaje na RTV Slovenija. In smo le dočakali 12. 12. 2018.

Učenci od 5. do 9. razreda, s transparenti, maskoto in dobro voljo, smo krenili na pot do Ljubljane. V avli RTV-ja smo takoj naleteli na nekaj znanih obrazov, na ulici zunaj pa srečali že Nika Škrleca, voditelja oddaje, ki nas je prijazno pozdravil. Navijači smo ostali v garderobi, tekmovalni trio pa je šel takoj v masko. To je bilo pravo doživetje za fante, saj si verjetno doma nikoli ne dajo na obraz pudra ali česa podobnega. Sledil je obisk studia, priprave na snemanje, pogovor z voditeljem … Kasneje so se nam pridružili še navijači in snemanje se je začelo. Našim trem fantom je v rumenih majicah nasproti stala ekipa OŠ Medvode (Jakob, Alja, Jakob). Da je bila trema malo manjša, je poskrbela naša maskota Maksi na modrem stolu. Po začetni tremi je steklo in borba je bila zanimiva ter napeta vse do zadnjega vprašanja, ko so naši fantje zapisali bolj točen odgovor od nasprotne ekipe. In zmaga je bila naša. Še večje pa veselje, kajti smo res majhna šola, a imamo veliko srce, kot je pisalo na našem transparentu. Čestitali smo nasprotni ekipi, jim dali darilca, se zahvalili Niku in številni ekipi oddaje ter vsi lačni odšli v … McDonald's.

Ne le gospa ravnateljica Nuška Ogorevc, ki je bila ves čas snemanja na trnih in je močno stiskala pesti, tudi vsi ostali smo bili zelo ponosni na naše tri fante. Čaka nas novo snemanje v naslednjem krogu, do takrat pa nove priprave in trdo delo. Bravo, fantje, le pogumno naprej!

Alenka Cizel
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

22.05.2019 | Mladi Posavci poročajo

Predaja ključa na Ekonomski in trgovski šoli Brežice

21.05.2019 | Mladi Posavci poročajo

Pričarali nasmeh na obrazih starostnikov

13.05.2019 | Mladi Posavci poročajo

Ustvarjalnost učencev OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

15.05.2019 | Mladi Posavci poročajo

Naravoslovni dan radeških otrok z lovci

20.05.2019 | Mladi Posavci poročajo

Dotik umetnika v Globokem in Pišecah