Časopis za pokrajino Posavje
22.08.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Miklavževo presenečenje na OŠ Globoko

Objavljeno: Petek, 07.12.2018    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
macario5
V sredo, 5. 12., so učenci podaljšanega bivanja (OPB 1) doživeli pravo presenečenje. Miklavž je uresničil željo njihove učiteljice in jim v razred pripeljal ameriškega nogometaša Macaria Hing-Gloverja, ki igra za NK Krško.

Otroci so bili nad obiskom zelo navdušeni, saj je Macario malo drugačen fant od nas, ima posebno zanimive lase, živi zelo daleč od nas, kar 13 ur se vozi z letalom, zna pa celo nekaj slovenskih besed. V Sloveniji se dobro počuti, a pravi, da so razlike med nami in njimi velike. Rad ima čevapčiče in pice. Odgovoril je na mnogo naših vprašanj, nato pa smo se preselili v telovadnico, da bi malo igrali nogomet z njim. Na žalost si je poškodoval nogo na treningu, zato ni mogel igrati, je pa branil naše strele in bil v vlogi sodnika. Tudi podpisal se nam je na roke v spomin.

Na koncu smo se mu zahvalili in mu zaželeli hitro okrevanje. Anže iz kluba, ki nam ga je pripeljal, pa je obljubil, da nam po novem letu pripelje malo več nogometašev, da bomo res igrali čisto pravi nogomet z njimi. Pa hvala Miklavžu, presenečenje je uspelo!

Alenka Cizel
« Nazaj na seznam
»