Časopis za pokrajino Posavje
14.10.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Obisk Hiše eksperimentov

Objavljeno: Petek, 05.04.2019    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
Obisk Hiše eksperimentov
Učenci 4. in 5. razreda, ki smo obiskovali naravoslovno dejavnost za nadarjene učence, smo se v soboto, 23. 3. 2019, odpravili v Ljubljano na ekskurzijo.

Zjutraj smo se zbrali pred šolo in odšli na železniško postajo. Naša pot je bila zelo zanimiva in zabavna, saj smo opazovali različne znamenitosti krajev. Po dolgi vožnji z vlakom smo končno prispeli. Peš smo se podali proti Hiši eksperimentov.

Tu sta nas pričakali prijazni demonstratorki, ki sta nam najprej podali navodila za ogled in izvajanje poizkusov v Hiši eksperimentov. Tudi, ko nam kaj ni bilo jasno, sta takoj prišli do nas in nam pomagali.

Obisk Hiše eksperimentov
Dogodivščina se je pričela. Samostojno smo izvajali zanimive poizkuse, saj smo jih nekateri prvič videli. Doživeli smo, kako je spati na postelji z žeblji, v peskovniku smo uprizorili pretakanje vode, tekmovali smo v ravnotežju, zabavali smo se z milnimi mehurčki … Ogledali smo si tudi eksperiment, ki ga je vodila demonstratorka. Naučili smo se, da se kovina krči, če jo močno ohladimo, elastika pa deluje ravno obratno. Dve uri sta zelo hitro minili.

Polni novih doživetij smo hišo zapustili ter se podali v park, kjer smo imeli malico iz nahrbtnika. Ko smo se okrepčali, smo odšli še na krajši sprehod po s soncem obsijani Ljubljani. Občudovali smo velike zgradbe, nad nami pa se je bohotil Ljubljanski grad. Dan smo zaključili v McDonald'su, kjer smo si privoščili sladoled.

Naša pot domov je hitro minila, saj smo se pogovarjali o Hiši eksperimentov. Ob dogovorjeni uri smo se vrnili v Sevnico. Starši so nas že čakali, mi pa smo jim hiteli pripovedovati o zanimivostih, ki smo jih doživeli.

Ta dan je bil res super!

Lana Vurnek, 5. c, in Kaja Vilčnik, 5. a
OŠ Sava Kladnika Sevnica
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki