Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Obisk lokalnih društev

Objavljeno: Petek, 17.03.2017    Rubrika: Mladi Posavci poročajo    Ogledov: 327Bralci pišejo
20170216_115928
Na Osnovni šoli Sevnica je že drugo leto zapored potekal kulturni dan, na katerem so sodelovala krajevna društva.


V četrtek, 16. 2. 2017, smo sedmošolci spoznali veliko stvari.  Ob osmih smo se zbrali v glasbeni učilnici, kjer so nas pričakali predstavniki petih društev: Aktiva žena Boštanj, Čebelarskega društva Sevnica, Folklorne skupine Spomin, Klekljarske skupine Bucike Sevnica in Strelskega društva Marok Sevnica. Na kratko so se predstavili, preostanek dneva pa smo preživeli po delavnicah.

Pri strelstvu smo spoznali dele pušk ter se preizkusili v streljanju. Na koncu smo tudi tekmovali, seveda s primerno zaščito. V čebelarski delavnici so delali okvirje za satno osnovo in sveče iz voska. V telovadnici so se učili različnih ljudskih plesov. Klekljarji so se pogovarjali o zgodovini  klekljanja, nato pa še sami izdelali  svojo prvo zapestnico. Najslajša delavnica pa je potekala v kuhinji, kjer so spekli miške, okusne flancate ter indijančke.

Ob enajstih smo se zbrali v telovadnici, da so nam plesalci pokazali, kaj so se naučili, nato pa smo odšli v glasbeno učilnico, kjer smo poročali še o ostalih dejavnostih. Vsi smo že komaj čakali, da smo lahko poskusili slastno pecivo, si ogledala klekljarske izdelke, sveče iz voska, strelci pa smo pokazali svoje preluknjane tarče.

Učenci se zahvaljujemo predstavnikom strelskega društva gospodu Mirku Ognjenoviću,  Marku Črniču, Vidi Draksler, Toniju Kovačiču in Jožetu Koširju; ge. Majdi Hriberšek za plesne korake in Mirku Slemenšku za zvoke iz harmonike; ge. Tini Železnik in Poloni Štricelj, da sta nam predstavili bogastvo klekljanja; čebelarjema g. Janezu Levstiku in Mihu Metelku ter gospe Olgi Levstik in Lidiji Kocjan za vso potrpežljivost in spretno usmerjanje, da smo se lahko izkazali v kuhinji.

Dan smo zaključili v prijetnem vzdušju, bogatejši za spoznanje, da imamo v Sevnici veliko društev, katerih delo bi bilo vredno spoznati in se jim morda kdaj celo priključiti.

Neža Kolman in Teja Kranjc, 7. r
 
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

10.04.2018 | Mladi Posavci poročajo

Dan odprtih vrat na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

12.04.2018 | Mladi Posavci poročajo

Teden pisanja z roko

16.04.2018 | Mladi Posavci poročajo

Filmarji OŠ Sevnica na Kulturnem bazarju