Časopis za pokrajino Posavje
24.05.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Obisk nogometašev iz Gane na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

Objavljeno: Ponedeljek, 20.03.2017    Rubrika: Mladi Posavci poročajo    Ogledov: 1214Bralci pišejo
IMG_3360
V četrtek,16. 3. 2017, sta našo šolo v dopoldanskem času obiskala dva mlada, perspektivna nogometaša iz Gane, natančneje iz mesta Accra. Ibrahim Arafat Mensah (23 let) in Antyie Ebenezer Nunoo (19 let) igrata pri NK Krško in sta zaradi nogometne kariere pripotovala celo v Slovenijo. Pogovor z njima sta vodili naši učenki Tadeja Osojnik in Neli Verstovšek, ki sta skrbeli, da smo se vsi razumeli med sabo.

Ibrahim se je že nekajkrat zapisal med strelce. Pravita, da se imata v Sloveniji lepo, čeprav sta se morala navaditi na življenje in prehrano, ki pa je bistveno drugačna od življenja v Gani. Stavita na svetovni uspeh kot najboljša nogometaša in si želita nekega dne zastopati svojo državo na državnem nivoju. Živita v MC Krško, trenirata enkrat do dvakrat dnevno, le po tekmi imata dan počitka, po navadi je to v nedeljo.
IMG_3367
Dober dan in kako si, sta frazi, ki sta se jih najprej naučila v slovenskem jeziku. S soigralci se dobro razumeta, sta vedno nasmejana in prijazna fanta, ki se z veseljem pogovarjata s fanti, ki trenirajo nogomet v Krškem. Še z večjim veseljem pa pripovedujeta o svoji državi ter tako razbijata stereotipe o Afriki. Ibrahim je svoje domače po dolgem času obiskal za božič, sicer pa sta v stiku z njimi dnevno preko interneta (predvsem skype in družabna omrežja). Nosita številki 14 in 70 in sta zelo priljubljena med krškimi nogometaši. Nunoo je učencem demonstriral tudi par plesnih korakov in dovolil otrokom, da so se dotaknili njegovih las, kar je bilo našim učencem nadvse všeč.

Vir: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

11.05.2018 | Mladi Posavci poročajo

Obisk Policijske postaje Brežice

18.05.2018 | Mladi Posavci poročajo

Zaključek in rojstni dan Pike Nogavičke

21.05.2018 | Mladi Posavci poročajo

Čebelice na obisku pri gasilcih

17.05.2018 | Mladi Posavci poročajo

Dan družin v vrtcu Globoko