Časopis za pokrajino Posavje
22.03.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Oratorij v Pišecah

Objavljeno: Ponedeljek, 23.07.2018    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
oratorij pišece-skupinska

Udeleženci letošnjega oratorija v Pišecah

V Pišecah smo, kot je že v navadi, prvi teden poletnih počitnic preživeli na tretjem oratoriju. Udeležilo se ga je 45 otrok, zanje pa je poskrbelo 13 animatorjev in gospodinje, ki so priskočile na pomoč v kuhinji. Letošnji junak je bil Irenej Friderik Baraga, slovenski misijonar med ameriškimi Indijanci.

Naš dan se je začel z dvigom zastave, ob katerem smo prepevali oratorijsko himno. Sledila je dramska igra o življenju misijonarja, kateheze in številne delavnice, v katerih so se otroci lahko preizkusili v najrazličnejših stvareh. Po kosilu je bil čas za sprostitev ali za "igre po otočkih", kot jim pravimo mi, nato pa je sledila velika igra. V četrtek smo se z avtobusom odpravili na izlet v Olimje, kjer so manjši obiskali Svet čarovnic, starejši pa planetarij. Nato smo se skupaj odpravili v tamkajšnji samostan, kjer so nas patri minoriti toplo sprejeli, tam pa smo imeli priložnost za spoved. Za konec smo se še posladkali v čokoladnici in se odpravili domov. V petek smo obiskali starejše v Domu upokojencev v Brežicah, jim skupaj zapeli nekaj pesmi, zaigrali dramsko igro in podarili skromna darila naših rok, ki smo jih izdelali na delavnicah.

Oratorij smo zaključili s sv. mašo, ki jo je daroval vodja oratorija, župnik dr. Janez Kozinc, ter se Bogu zahvalili, da smo druženje preživeli brez poškodb, za pridne otroke, skrbne animatorje in čudovito preživet teden, ki nas je obogatil z veliko novimi izkušnjami ter poglobljenimi prijateljstvi.

Animatorji
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

15.03.2019 | Mladi Posavci poročajo

»Fašjenk Dobova«

14.03.2019 | Mladi Posavci poročajo

Pustno rajanje v Krmelju

15.03.2019 | Mladi Posavci poročajo

Literarna prispevka sevniških petošolk