Časopis za pokrajino Posavje
22.09.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

OŠ Jurija Dalmatina Krško obiskali učenci s Češke

Objavljeno: Ponedeljek, 08.04.2019    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
OŠ Jurija Dalmatina Krško obiskali učenci s Češke
Od ponedeljka, 25. 3., do srede, 27. 3. 2019, smo pri nas gostili Štepana in Tereso. Že prvi dan, ko sta prispela, sta se hitro vključila v našo družbo, predvsem Štepan, s katerim sem se veliko družil. Ko smo prišli domov, smo imeli večerjo, ki jima je bila zelo všeč. Po večerji smo igrali različne družabne igre in plesali. Všeč mi je bila ta sproščenost. Po 22. uri smo se stuširali, oblekli pižame in odšli spat.

Naslednji dan smo po zajtrku odšli v šolo. Prvo uro smo imeli na urniku slovenščino, vendar se nam je Štepan pridružil šele proti koncu, saj je sodeloval v posebni oddaji na šolskem radiu. Govoril je v češčini, angleščini, nekaj pa tudi v slovenščini. Bilo mi je všeč, ker sem se lahko pohvalil, da je moj gost. Ker se nam je pridružil proti koncu ure, ni bilo dovolj časa, da bi se nam lahko predstavil. Po malici smo imeli športne igre, sledil je odhod v Novo mesto, kjer smo imeli voden ogled v angleščini. Po končanem ogledu smo odšli v Qlandio, kjer smo doživeli veliko zabavnih trenutkov. Po vrnitvi v Krško smo odšli domov. S Štepanom sva se stuširala, punci pa sta plesali. Kasneje sva s Štepanom igrala nogomet na konzolah. Za večerjo smo pripravili njun najljubši obrok, riž in meso. Po večerji smo se pogovarjali in šli spat. Ker sem vedel, da se bova naslednji dan poslovila, sem mu že vnaprej pripravil darilce, da ga bo spominjalo name.

Naslednji dan smo imeli po različnih delavnicah zaključno prireditev, na kateri je bil Štepan eden izmed voditeljev. Naša prireditev mi je bila všeč. Ob odhodu sem bil žalosten, saj sva se s Štepanom dobro razumela, vendar nisem hotel s solzami uničiti vseh lepih trenutkov, ki sva jih doživela. Upam, da ga bom še velikokrat videl in komaj čakam, da bomo prihodnje leto šli na Češko. Imam pa eno prošnjo – da bi šli za dlje časa, saj so trije dnevi premalo. Ko se pričneš dobro razumeti, se moraš posloviti. Tako naj tudi ostane. Hvala.

Jan Kuselj, 8. c
« Nazaj na seznam