Časopis za pokrajino Posavje
14.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Osmi festival zdravja na OŠ Bizeljsko

Objavljeno: Sreda, 18.10.2023    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
DSC_0556
Sobota, 14. 10. 2023, je bila za učence in zaposlene Osnovne šole Bizeljsko delovna, poučna in zabavna. Na ta dan smo priredili tradicionalni, letos že osmi, Festival zdravja, ki ga z namenom, da bi še bolj povezali šolo, starše in krajane, organiziramo vse od leta 2016, ko se je naša šola pridružila slovenski mreži zdravih šol.

Veseli in hvaležni smo, da se vsako leto odzovejo in nam na pomoč priskočijo domača društva in organizacije, ki preventivno ali kakorkoli drugače delujejo na področju zdravja, gibanja in zdravega okolja. Letos so se nam pridružile prijazne gospe iz Aktiva kmečkih žena in Turističnega društva Bizeljsko, ki so v kuharski delavnici skupaj z učenci pripravljale zdrave jedi iz lokalnih sestavin. Učitelji so za učence pripravili tudi zanimive in poučne delavnice, namenjene spodbujanju dobrih medsebojnih odnosov.

IMG_0398
V drugem delu dneva smo se učenci in učitelji odpravili po bližnji okolici šole in s čistilno akcijo pripomogli k lepšemu okolju, v katerem se vsakodnevno nahajamo. Dan smo zaključili z uradnim odprtjem likovne razstave Zdravje, s katero smo obeležili tudi jubilej, 30 let delovanja slovenske mreže zdravih šol.  

Učenci naše šole se zavedajo, da je zdravje zelo pomembna vrednota v življenju vsakega posameznika, zato so letos še posebej razmišljali o tem, kaj vse pripomore k zdravemu življenjskemu slogu in ustvarjali na temo zdravje. Nastale so čudovite umetnine, ki skupaj s fotografijami krasijo šolski razstavni prostor. Po kulturnem programu, na katerem so nastopali učenci naše šole, so si povabljeni ogledali razstavo in poklepetali ob zdravih prigrizkih.

Tim Zdrava šola, OŠ Bizeljsko
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

05.04.2024 | Mladi Posavci poročajo

Velik uspeh dijakov SŠ Krško

05.04.2024 | Mladi Posavci poročajo

Razigrana Migarija v vrtcu Leskovec pri Krškem

09.04.2024 | Mladi Posavci poročajo

3. rojstni dan vrtca Senovo

02.04.2024 | Mladi Posavci poročajo

Pišeški novinarji obiskali POP TV