Časopis za pokrajino Posavje
12.12.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pester kulturni dan sedmošolcev OŠ Sevnica

Objavljeno: Ponedeljek, 26.02.2018    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
DSC_0165
V četrtek, 22. februarja, smo imeli sedmošolci OŠ Sava Kladnika Sevnica kulturni dan z naslovom Sodelovanje z društvi.

V začetku smo se razdelili po skupinah glede na naše želje in interese. Vsak učenec se je udeležil dveh različnih delavnic. Svoje izdelke in pridobljena znanja smo zadnjo šolsko uro predstavili svojim sovrstnikom in predstavnikov društev. Kako je bilo na delavnicah? Spodaj si lahko preberete dva utrinka:
 
Ples? In to v parih? Grozno! A na folklorni delavnici je bilo prav prijetno, saj je ga. Majda znala pokazati tako, da sta dve skupini zaplesali vsaka svoj plesni venček. Izvedeli smo, da so to plesi iz okolice Sevnice. Njen soplesalec, g. Jože, je star 80 let, ampak se vrti, kot bi jih imel 40. Plesa brez glasbe ni, zato je s seboj pripeljala tudi harmonikaša. Res sem bila presenečena, koliko smo se naučili v dveh šolskih urah.

Ana Prosenik, 7. c
 
Učenci, ki smo bili razporejeni v delavnico strelstva, smo se odpravili na strelišče; v prostore pri policiji. Streljali smo z zračno puško. Razdeljeni smo bili v dve skupini. Prva skupina se je pogovarjala o vojni za Slovenijo, o orožju in skrivališču zanj. Videli smo tudi učitelja g. Draga Slukana, ki je med vojno vodil skupino. Drugo skupino so mentorji pripravljali na streljanje: pokazali so nam, kako moramo stati in kako na stojala nasloniti puške, da smo lažje streljali. Na koncu smo izvedli še tekmovanje. Vsi smo si bili enotni, da bi radi večkrat obiskali strelišče.

Zala Kozinc, 7.c

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem, ki so si vzeli čas in z nami preživeli poučno in zabavno dopoldne. HVALA:
–          folklorni skupini Spomin Društva upokojencev Sevnica;
–          Aktivu kmečkih žena Sevnica,
–          Čebelarskemu društvu Sevnica,
–          društvu Bucike,
–          Strelskemu društvu Marok Sevnica.

Sedmošolci OŠ Sevnica
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki