Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Praznično vzdušje na OŠ Sevnica

Objavljeno: Torek, 27.12.2016    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
Obisk Luke Frica
Praznično vzdušje se je na OŠ Sava Kladnika Sevnica začelo v sredo, 21. decembra, ko so učencem urice pouka popestrili zvoki šolskega ansambla.

Pravo božično doživetje pa so učenci doživeli v četrtek, 22. 12. 2016, ko so si učenci prve triade ogledali plesno akrobatsko predstavo Kako je Grinch ukradel božič v izvedbi ŠD Partizan Sevnica. Učenci so skozi zgodbo spoznali, da božič niso samo darila, ampak praznični čas prinaša mnogo več. Prijetno doživetje je bilo tudi srečanje z Božičkom, ki je otroke prijetno presenetil, jih nagovoril in zaželel lepe praznike.

Učenci 4. in 5. razreda pa so si v četrtek ob 9. uri v jedilnici šole ogledali lutkovno predstavo z naslovom Trije domišljavci ali kako je nastala pravljica, ki so jo predstavili učenci OŠ Boštanj. Čudovite lutke so prikazale doživljanje vrednot sodobne družbe in na humoren način sporočile, kaj je v življenju bistveno.

V petek, 23. decembra, je našo šolo obiskal prav poseben gost; naš bivši učenec Luka Fric, uspešen pevec in igralec na odrskih deskah Broadwaya. Učencem je predstavil svojo zgodbo in jih spodbudil, naj razvijajo svoje talente in sledijo svojim sanjam. Na športno-kulturni prireditvi, ki je sledila v športni dvorani, je skupaj z učenci 9. c razreda zapel pesem Michaela Jacksona in navdušil vse prisotne. Učenci so zadnji dve šolski uri uživali ob zvokih izjemnih glasbenikov naše šole ter navijali za svoje prijatelje, ki so se pomerili v odbojki in med dvema ognjema.

Čudovit in dogodkov poln december smo zaključili z lepimi željami in pozitivnimi mislimi. Pred nami so počitniški in praznični dnevi, v katerih si bomo nabrali nove energije in se zabavali v krogu domačih. Tudi vam želimo iskrive in prijetne praznike ter ustvarjalno, sodelovalno in veselja polno leto 2017.  

OŠ Sava Kladnika Sevnica
 
« Nazaj na seznam
»