Časopis za pokrajino Posavje
18.10.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Razstava Vodni detektiv v OŠ Sevnica

Objavljeno: Četrtek, 02.11.2017    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
DSC_0560
OŠ Sava Kladnika Sevnica je v oktobru gostila retrospektivno razstavo ob 20-letnici Vodnega detektiva, izobraževalnega programa, ki že 20 let spodbuja osnovnošolsko mladino po vsej Sloveniji k raziskovanju voda in lokalnega okolja ter h kreativnemu razmišljanju o vodi in problemih vezanih na vodo.

Razstava predstavlja dvajset tem, ki so bile obravnavane v okviru vsakoletnih natečajev. V šolskem letu 2016/2017 je na natečaju »Mikroplastika« prvo nagrado za likovno-literarni projekt v kategoriji druga triada dosegla OŠ Sava Kladnika Sevnica, in sicer petošolki Ema Tretnjak in Julija Kermc pod mentorstvom učiteljice Jožice Mlakar. Ema je svoje bogato razmišljanje strnila v pesmici z naslovom Mikroplastika, ilustracijo je ustvarila njena sošolka Julija. Dekleti sta za svoje delo prejeli priznanji, njun lanskoletni razred z mentorico pa si je prislužil spletno kamero.

Ob odprtju razstave v avli OŠ Sevnica sta nagrajenki predstavili delo Vodnega detektiva in svoja prispevka. Program so popestrili mladi pevci, učence pa sta nagovorili ravnateljica šole in eko koordinatorica.

Z namenom ozaveščanja o skrbi za čisto okolje se razstava v mesecu novembru seli v drugo šolo. 

Vir: OŠ Sava Kladnika Sevnica
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

15.10.2018 | Mladi Posavci poročajo

Dan zdrave šole na OŠ Leskovec pri Krškem

10.10.2018 | Mladi Posavci poročajo

Vaja evakuacije na OŠ Blanca

05.10.2018 | Mladi Posavci poročajo

Teden otroka v Globokem zaznamoval obisk frizerke

11.10.2018 | Mladi Posavci poročajo

Bučna pravljica v Pišecah