Časopis za pokrajino Posavje
20.02.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Senovske osmošolke odlične na tekmovanju

Objavljeno: Ponedeljek, 12.02.2018    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
20180204_131537
V soboto in nedeljo, 3. in 4. februarja, smo se osmošolke iz OŠ XIV. divizije Senovo udeležile tekmovanja World Scholar's cup.

To je tekmovanje, ki poteka izključno v angleškem jeziku (saj so organizatorji tekmovanja iz Združenih držav Amerike), udeleženci pa tekmujejo na šestih različnih vsebinskih področjih: umetnost, glasba, zgodovina, književnost, sociologija, naravoslovje in posebna tema - letos so bili to medsebojni odnosi. Osnovnošolci in dijaki smo se pomerili v ekipni debati, kreativnem pisanju esejev in dveh preizkusih znanja s teh šestih področij. 

Tekmovanja se nismo udeležili le Slovenci, čeprav je potekalo v Ljubljani. V naši prestolnici so tekmovale tudi ekipe iz Avstrije, in Srbije. Tekmovanje je potekalo kar dva dni, v tem času smo skušali prikazati čim več svojega znanja z različnih področij in na različne načine – kar je bilo zelo naporno. Našo ekipo smo sestavljale: Maja Kmetec, Petra Požun in Lea Šterban, spremljala nas je mentorica Lea Opravž Ostrelič. Na tekmovanju smo se odlično odrezale. Osvojile smo 9 medalj (tri zlate in šest srebrnih) ter dva pokala: za zmago v kvizu (Scholar's Bowl) in skupno tretje mesto v štirih kategorijah.

Ker smo dosegle odlične rezultate, smo si s tem zagotovile mesto na naslednji stopnji  tekmovanja (Global Round), ki bo potekalo v Barceloni (Španija), Kuala Lumpurju (Malezija) ali Melbournu (Avstralija) v času poletih počitnic. 
Veselimo se že novih izzivov, ki so pred nami.
 
Zapisala: Lea Šterban, 8. a-razred
Mentorica: Lea Opravž Ostrelič
OŠ XIV. divizije Senovo
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

07.02.2019 | Mladi Posavci poročajo

OŠ Brežice ponovno med najboljšimi

07.02.2019 | Mladi Posavci poročajo

Kulturni praznik na OŠ Jurija Dalmatina Krško

10.02.2019 | Mladi Posavci poročajo

Vse življenje se učimo

18.02.2019 | Mladi Posavci poročajo

Zmajček Jurček z Velike Doline na Senovo

06.02.2019 | Mladi Posavci poročajo

Razstava pot knjige