Časopis za pokrajino Posavje
23.04.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Srečanje mladih čebelarjev Posavja

Objavljeno: Sreda, 19.04.2017    Rubrika: Mladi Posavci poročajo    Ogledov: 299Bralci pišejo
DSC_0006
Na naši šoli že vrsto let poteka čebelarski krožek, ki ga vodi učiteljica Mirela Zalokar. Vsako leto se v Posavju organizira srečanje in tekmovanje mladih čebelarjev. Letos je le-tega gostila naša šola.

Svoje znanje je letos med seboj merilo 27 tekmovalcev iz štirih šol. Tekmovalci smo bili razdeljeni v dve starostni skupini: mlajšo in srednjo. Našo šolo sta zastopali dve ekipi, in sicer Kaja Kukovič in Zala Bohorč ter Karmen Kavčič in Maj Pirc.

DSC_0014
Za uvod v tekmovanje so poskrbeli naši učenci s kratkim kulturnim programom. Tretješolci so zaplesali svoj čebelji ples, deklamirali pesmico Ciciban in čebela, temu pa je sledil še nastop z violinami. Po zaključenem tekmovanju smo pojedli kosilo in odšli na ogled Podsredškega gradu, predstavnice Kozjanskega parka pa so nam predstavile mnogo zanimivih stvari o tem območju, ki jih še nismo poznali. V plesni dvorani Podsredškega gradu je bila tudi podelitev priznanj najboljšim tekmovalcem. Naša šola se je dobro odrezala. Kaja in Zala sta osvojili 3. mesto, midva s Karmen pa 2. mesto. Za denarno pomoč pri izvedbi srečanja in nagrade se zahvaljujemo podjetjem DS Smith iz Brestanice, Kostak Krško, Termoelektrarna Brestanica in Rudar Senovo.
 
Maj Pirc, 5. r.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki