Časopis za pokrajino Posavje
16.01.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Teden vseživljenskega učenja v povezavi z bralnimi aktivnostmi na OŠ Artiče

Objavljeno: Petek, 18.05.2018    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
IMG_20180518_003651
V torek, 15. 5. 2018, je Osnovno šolo Artiče ob zaključku tekmovanja za bralno značko obiskal znan slovenski komik in prevajalec Boštjan Gorenc – Pižama. Na šoli je bralno značko opravilo 141 učencev.

Pižama je učence popeljal v čudovit svet slovenske in tuje književnosti na malo drugačen način. Pozabaval se je tako z učenci razredne kot tudi predmetne stopnje. Učencem se bo ta izkušnja zagotovo vtisnila v spomin. Zelo jih je navdušil, kar dokazuje dejstvo, da so knjige, katerih avtor oz. prevajalec je, »izginile« s polic šolske knjižnice. Pižama je vsem bralcem ob koncu prireditve podelil priznanja z željo, da ostanejo zvesti knjigam tudi v prihodnje.

Da je vse skupaj še malo popestrilo teden, smo učenci sedmega razreda iz četrtka na petek v okviru projekta Noč branja prespali v šoli. Sprva smo se preizkusili v kuharskih veščinah, potem pa si ob slastni večerji ogledali ganljiv film Čudo. Filmsko upodobitev smo nato primerjali s knjižno različico, se preizkusili v prevajanju originalnega dela, ki je v angleškem jeziku, nato pa analizirali še knjigo, ki je nastala za knjižno uspešnico Čudo in predstavlja drug vidik iste zgodbe, Julian. Kljub temu, da je bilo že pozno, smo še vedno ohranili veliko energije. Po zatemnjeni šoli smo se s svetilkami podali v razburljivo in hkrati strašno igro skrivalnic.

Nočne aktivnosti so terjale svoj davek šele v drugi polovici noči, ko smo se končno odpravili spat. Lahko si kar mislite, kako smo bili zaspani naslednji dan, kaj šele učiteljica Stanka Turšič Pungerčar, kateri gre zahvala za ves trud in organizacijo pri projektu.
 
Sara Zakšek in Ela Petan, 7. B, OŠ Artiče
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

16.01.2019 | Mladi Posavci poročajo

Karierni dan na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece