Časopis za pokrajino Posavje
20.02.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tržnica tradicionalnega zajtrka v vrtcu pri OŠ Krmelj

Objavljeno: Četrtek, 22.11.2018    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
_DSC0619
V petek, 16. 11. 2018, smo z jutranjo tržnico pričeli dejavnosti ob tradicionalnem slovenskem zajtrku. S tržnico smo pričeli že ob prihodu prvih staršev in otrok v vrtec.

Izkazalo se je, da so se vsi z veseljem ustavili in poizkusili degustacijo lokalno pridelane hrane, ki je bila na ta dan na voljo. Letos so se nam s svojim obiskom pri zajtrku pridružili župan občine Sevnica g. Srečko Ocvirk s svojimi sodelavkami, na kar smo zelo ponosni.
_DSC0679
Prisotni so bili tudi predsednica krajevne skupnosti Krmelj ga. Slavica Mirt, predsednik prostovoljnega gasilskega društva Krmelj g. Edi Jankovič, predsednica sveta staršev OŠ Krmelj ga. Nuša Vidmar, predstavnica društva kmečkih žena ga. Jožica Knez, čebelar g. Metelko in ravnateljica g. Gusta Mirt. Hrana tradicionalnega zajtrka je bila lokalne pridelave, kruh iz Pekarne Bruno Gabrijele, maslo s Kmetije Oblak, mleko s Kmetije Kranjc, med od čebelarjev g. Milana Umeka in g. Cirila Kolenca in jabolka s Kmetije Repovž. Veseli smo bili tudi obiska čebelarjev g. Milana Umeka in g. Cirila Kolenca, ki sta nam na zanimiv način predstavila svoje poslanstvo in pripomočke, ki jih potrebujeta pri svojem delu. Spremljala ju je tudi maskota prisrčne čebelice, ki smo jo dobili v dar in je zelo razveselila naše najmlajše. Otroci starejših skupin so pripravili in predstavili poučne plakate o pridelavi hrane za tradicionalni slovenski zajtrk, prijeten dan pa smo zaključili s kulturnim programom, ki so ga pripravili otroci in vzgojiteljice vrtca. Ob koncu nas je prijetno presenetil še harmonikar Klemen Juntez iz OŠ Krmelj, ki nam je zaigral vsem znano melodijo Čebelarja. Vsi skupaj smo veselo zapeli ob njegovi spremljavi. Vsem gostom in sodelujočim se najlepše zahvaljujemo za obisk.

Vzgojiteljici Ana Glavač in Mojca Erman, Vrtec pri OŠ Krmelj
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

07.02.2019 | Mladi Posavci poročajo

OŠ Brežice ponovno med najboljšimi

07.02.2019 | Mladi Posavci poročajo

Kulturni praznik na OŠ Jurija Dalmatina Krško

10.02.2019 | Mladi Posavci poročajo

Vse življenje se učimo

18.02.2019 | Mladi Posavci poročajo

Zmajček Jurček z Velike Doline na Senovo

06.02.2019 | Mladi Posavci poročajo

Razstava pot knjige