Časopis za pokrajino Posavje
20.02.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tudi letos tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Jurija Dalmatina Krško

Objavljeno: Nedelja, 18.11.2018    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
dsc_0334
Tako kot vsako leto smo imeli tudi letos Tradicionalni slovenski zajtrk, ki se je odvil, 16. novembra 2018. Prvo uro smo pozajtrkovali kruh z medom, zraven smo pili mleko, jabolka so nam pa dala vitamine.

Drugo šolsko uro je pa na šolskem igrišču potekala krajša prireditev, kjer smo vsi učenci zapeli Čebelarja, delo Lojzeta Slaka. Prvošolci si bodo ta dan gotovo zapomnili, saj so ob spremstvu devetošolcev odšli na igrišče, se postavili na tribune in ponavljali svečano prisego, po kateri so postali člani šolske skupnosti. Nato smo devetošolci s prvošolci, osmošolci z drugošolci in sedmošolci s tretješolci odšli na krajši sprehod.  Tretjo šolsko uro so se po nižji stopnji začele delavnice, vsa višja stopnja pa se je zbrala v športni dvorani, kjer nam je ga. Natalija Pelko predstavila zdravo prehrano, poudarek je bil predvsem na zelenjavi. Po predavanju so se pa začele delavnice tudi na višji stopnji. Učenci so barvali rože in čebele ter izdelovali panje, pogovarjali so se, kako dobimo žito in kako iz le-tega kruh, šli so na poligon, delali pogrinjke, izdelovali plakate, se šli socialne igre, peli … Menim, da smo dan lepo preživeli in se naučili marsikaj novega.
 
Tjaša Mavsar, 9. a
 
dsc_0337
V petek, 16. 11., je na naši šoli tako kot v celi Sloveniji potekal dan posvečen tradicionalnem slovenskem zajtrku. Ko smo prišli v šolo, smo skupaj pojedli zajtrk – kruh, med, mleko in jabolko. Nato smo se odpravili na šolsko igrišče, kjer smo se združili z ostalimi učenci naše šole ter učitelji. Skupaj smo zapeli pesem Čebelar pod dirigentsko palico gospe Damjane Mlakar.  Sprejeli smo tudi prvošolce v šolsko skupnost. Vse skupaj nas je nagovorila tudi gospa ravnateljica naše šole. Nato smo se po skupinah odpravili na krajši sprehod. Mi smo skupaj z ostalimi petošolci ter šestošolci odšli do ribnika. Ko smo prispeli nazaj v šolo, smo imeli v našem razredu delavnico na temo Skrb za zdravje. Razdelili smo se v skupine. Vsaka skupina je oblikovala knjižico. Že sam videz knjige je naznanil njeno vsebino. Med delom smo raziskovali, sodelovali med seboj, prihajali do skupnih idej in rešitev, kaj bomo v knjižico napisali. Na končne rezultate smo bili ponosni. Knjižice bomo podarili šolski knjižnici. Morda se bo kdo iz njih tudi, kaj novega naučil.

Učenci 5. č razreda
 
 
 
 
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

07.02.2019 | Mladi Posavci poročajo

OŠ Brežice ponovno med najboljšimi

07.02.2019 | Mladi Posavci poročajo

Kulturni praznik na OŠ Jurija Dalmatina Krško

10.02.2019 | Mladi Posavci poročajo

Vse življenje se učimo

18.02.2019 | Mladi Posavci poročajo

Zmajček Jurček z Velike Doline na Senovo

06.02.2019 | Mladi Posavci poročajo

Razstava pot knjige