Časopis za pokrajino Posavje
20.02.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tudi UNESCO četrtek v znamenju delavnic

Objavljeno: Petek, 26.10.2018    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Sporočilo
igriva
Ker so bile že torkove delavnice v sklopu Unesco tabora v Pišecah izredno zanimive, smo komaj čakali nadaljevanja. In tudi tokrat je bilo nadvse zanimivo, saj smo ustvarjali film o taboru v video delavnici, snemali film po predlogi Pike Skrivalnik, izvedli foto igro, polepili stopnice z barvnimi trakovi, ki nam bodo pomagali osvojiti poštevanko ter igrali novo igro T-ball ob pomoči ŠKL ekipe, ki nam je tudi podarila vso opremo za to igro.

Zadaj za šolo je učiteljica Anica skupaj s krajani Pišec postavila zanimivo igro na temo vrste lesa. Gospa Pika Gramc iz Zavoda za šolstvo Ljubljana, ki je redna gostja našega tabora, je vodila delavnico z naslovom Socialne igre za boljše medsebojno sporazumevanje – na poti drug do drugega. V glasbeni delavnici so se dekleta učila tehnik petja in spila kar precej vode. Gospod Miloš Kostevc je povabil skupino otrok k sebi domov v Pavlovo vas in skupaj z dvema mentorica otroke naučil iger, ki so se jih igrali včasih. Vmes pa so obiskali še razstavo buč in bili navdušeni. Tuji mentorji pa so izvedli delavnice z naslovom Igrom do umetničkog dela, Igre našega otroštva in Igriva matematika. Prvo- in drugošolčki so se učili seštevati in odštevati s pomočjo čokolade in lahko si mislite, kako so uživali.

Sicer pa sploh ne moremo verjeti, da je jutri že zadnji dan tabora in s prijatelji se bomo morali posloviti. A se že veselimo 20. Unesco tabora v Pišecah naslednje leto.
 
Novinarska ekipa OŠ Maksa Pleteršnika Pišece (Aljaž, Janž, Anej in Žan)
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

07.02.2019 | Mladi Posavci poročajo

OŠ Brežice ponovno med najboljšimi

07.02.2019 | Mladi Posavci poročajo

Kulturni praznik na OŠ Jurija Dalmatina Krško

10.02.2019 | Mladi Posavci poročajo

Vse življenje se učimo

18.02.2019 | Mladi Posavci poročajo

Zmajček Jurček z Velike Doline na Senovo

06.02.2019 | Mladi Posavci poročajo

Razstava pot knjige