Časopis za pokrajino Posavje
18.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Učenci iz OŠ Velika Dolina na mednarodni izmenjavi v Srbiji

Objavljeno: Četrtek, 18.04.2019    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
Učenci iz OŠ Velika Dolina na mednarodni izmenjavi v Srbiji
Skupina učencev iz OŠ Velika Dolina se je v četrtek, 28. 3. 2019, odpravila v Srbijo. Učence so spremljale gospa ravnateljica Mojca Bregar Goričar, pomočnica ravnateljice Vrtca pri OŠ Velika Dolina Nataša Iljaž in učiteljica Barbara Čerin. V sklopu mednarodne izmenjave so obiskali učence in učitelje iz OŠ Đure Jakšića v Kovinu.

Gostitelji so se na obisk učencev in njihovih spremljevalk iz OŠ Velika Dolina, ki je trajal tri dni, dobro pripravili s skrbno načrtovanim in izvedenim programom, s katerim so učencem predstavili naravne in kulturne znamenitosti svoje države. Učenci in njihove spremljevalke so obiskali Center za kulturo Kovin, Cunderovo galerijo, Deliblatsko puščavo in Smederevo, kjer so si ogledali tamkajšnjo trdnjavo. Sodelovali so v delavnici izdelave mila in v pripravljenih izobraževalnih aktivnostih, kjer so spoznavali njihov šolski sistem. V prostem času so se povezali na športnem, glasbenem in likovnem področju. Skupaj so zasadili lipo – drevo prijateljstva.
 
Učenci so si v poučno in zabavno obarvanih dneh pridobivali nove izkušnje v mednarodnem povezovanju in poglobili prijateljske vezi z mladostniki iz tamkajšnje osnovne šole. V času svojega bivanja v Srbiji so imeli priložnost uresničiti prepričanje, da prijateljstvo ne pozna meja, obenem pa so si pridobili pozitivne izkušnje, ki jih bodo v prihodnje gotovo nagovorile za sodelovanje na podobnih mednarodnih izmenjavah, ki jih v povezovanju s partnerskimi državami organizirajo v OŠ Velika Dolina.

T. E.
 
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte