Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Učenci OŠ Boštanj regijski zmagovalci v prvi pomoči

Objavljeno: Ponedeljek, 06.05.2019    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
Učenci OŠ Boštanj regijski zmagovalci v prvi pomoči

Zmagovalna ekipa boštanjske šole

V okviru 13. regijskega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči osnovnih šol je bilo v četrtek, 25. 4., tekmovanje ekip na Osnovni šoli XIV. divizije Senovo. Pomerilo se je 8 ekip iz  Posavja: 2 ekipi iz OŠ Leskovec pri Krškem, 2 ekipi iz OŠ Kostanjevica na Krki, OŠ Velika Dolina, OŠ Brežice, OŠ Senovo in OŠ Boštanj. Preizkusili smo se v teoretičnem znanju iz zgodovine gibanja RK in prve pomoči ter praktičnem znanju iz prve pomoči, ko smo pomagali poškodovanim.

Vse ekipe smo se pripravljale celo šolsko leto pod vodstvom mentorjev. Po mnenju ocenjevalcev iz Rdečega križa smo vse ekipe pokazale zelo veliko teoretičnega in praktičnega znanja.

Prvo mesto smo zasedli člani ekipe prve pomoči iz OŠ Boštanja in se tako uvrstili na državno tekmovanje, ki bo 11. maja na Debelem Rtiču. Boštanjsko ekipo prve pomoči sestavljajo: Alen Andrejčič, Tajda Lisec, Pia Rak in Domen Krnc iz 9. b razreda, Maruša Krnc, Maruša Vidmar in Neža Simončič iz 8. razreda ter Doris Blatnik iz 7.a razreda. Vsem iskrene čestitke!

Mentorica, Cvetka Pešec 
« Nazaj na seznam
»