Časopis za pokrajino Posavje
22.09.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Učenci OŠ Velika Dolina na prvi izmenjavi v Italiji v okviru projekta Erasmus+

Objavljeno: Četrtek, 11.04.2019    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
Učenci OŠ Velika Dolina na prvi izmenjavi v Italiji v okviru projekta Erasmus+
»Erasmus plus ni mus, pomaga pa«. To so spoznavali tudi učenci OŠ Velika Dolina, ki so vključeni v prvi Erasmus+ projekt in so v okviru tega konec februarja gostovali pri svojih vrstnikih v Italiji.

Skupaj s partnerji iz Češke in Poljske so v Italiji, v mestu Giffoni blizu Neaplja, ustvarjali na projektno temo »Zgradimo boljšo prihodnost«, spoznavali, da so migracije od nekdaj sestavni del življenja, se urili v angleščini ter se družili z vrstniki in njihovimi družinami. V mednarodnih skupinah so analizirali in obdelali rezultate raziskav in dela, ki so ga opravili pred izmenjavo, drug drugemu pa so predstavili tudi sledi, ki so jih skozi čas v posameznih državah puščali predniki iz Italije, Poljske in Češke. Odkritja, da smo vsi že od nekdaj povezani, so navdušila vse sodelujoče.

Poleg dela v delavnicah so učenci OŠ Velika Dolina spoznavali tudi kulturo, kulinariko in znamenitosti mest Giffoni, Salerno, Neapelj, ogledali so si znamenite Pompeje, poskusili odlično mocarelo. Učenci so se po tednu gostovanja vrnili polni vtisov, s stkanimi novimi prijateljstvi in navdušeni nad projektom Erasmus+.

Že prav kmalu, v mesecu maju, se bo OŠ Velika Dolina preizkusila tudi v vlogi gostiteljice. Vsi že komaj čakamo, da bomo odprli svoja vrata in domove učencem in učiteljem iz partnerskih držav.

Erasmus plus? Ja, seveda.

Učenci OŠ Velika Dolina, ki sodelujejo v projektu, so posneli tudi video gostovanja v Italiji: https://www.youtube.com/watch?v=nIyUKjgwKoA&feature=youtu.be.

Sestavila: Irena Rimc Voglar, koordinatorica projekta
« Nazaj na seznam