Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V vrtcu pri OŠ Globoko se dogaja ...

Objavljeno: Četrtek, 16.03.2017    Rubrika: Mladi Posavci poročajo    Ogledov: 300Sporočilo
IMG_0830
V vrtcu pri OŠ Globoko vsako leto sodelujemo na natečaju na temo naravnih in drugih nesreč Uprave RS za zaščito in reševanje. Tema letošnjega natečaja je bila Pozor, nevarne snovi! Otroci so skupaj s strokovnimi delavci raziskovali in se pogovarjali o nevarnih snoveh v vsakdanjem življenju, kje jih najdemo, kako so označene … Tema je otroke zelo pritegnila in kmalu smo se dotaknili tudi naravnih nesreč in kdo nam v nesreči lahko pomaga. Seznanili smo se s številko 112, še vedno pa je bilo veliko zanimanja za reševalce, gasilce, policiste.

Na obisk smo najprej povabili medicinsko sestro Petro, mamico ene izmed naših deklic, in jo prosili, da nam predstavi svoj poklic. Kasneje smo na Zdravstveni dom Brežice naslovili prošnjo, da bi si ogledali reševalno vozilo. Na našo prošnjo so se odzvali reševalci Nujne medicinske pomoči ZD Brežice in obiskala sta nas reševalca Primož in Tilen z reševalnim vozilom. Gasilci PGD Buče so nam posodili gasilsko uniformo in nekaj opreme, da smo si jo lahko podrobneje ogledali.

Za zaključek te nadvse zanimive teme pa nas je obiskala še Simona z reševalnim psom Šonom iz Kinološkega društva IZAR. Skupaj sta nam predstavila potek iskanja pogrešane osebe, izvedeli smo, kaj storiti, če se izgubimo, in še veliko zanimivega.

Veseli sporočamo, da je likovni izdelek enega izmed otrok uvrščen na državno tekmovanje natečaja na temo naravnih in drugih nesreč Uprave RS za zaščito in reševanje.

Vsem, ki so nam pri raziskovanju pomagali, se iskreno zahvaljujemo.

Katarina Slakonja
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

10.04.2018 | Mladi Posavci poročajo

Dan odprtih vrat na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

12.04.2018 | Mladi Posavci poročajo

Teden pisanja z roko

16.04.2018 | Mladi Posavci poročajo

Filmarji OŠ Sevnica na Kulturnem bazarju