Časopis za pokrajino Posavje
21.02.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ali sem fit? Krepitev zdravja za vse v Brežicah

Objavljeno: Ponedeljek, 13.05.2019    Rubrika: Ne spreglejte Oglas
Ali sem fit? Krepitev zdravja za vse v Brežicah.
Zvišan krvni tlak in krvni sladkor, zvišane maščobe v krvi in sladkorna bolezen tipa 2. To so najpogostejše težave, na katere opozarjajo v Centru za krepitev zdravja v Brežicah in jih želijo s številnimi preventivnimi programi odpraviti.

Delavnice, različne aktivnosti in predavanja o zdravem življenju, gibanju, zdravi prehrani, tehnikah sproščanja, spoprijemanju s stresom, tesnobo ali depresijo, zdravem hujšanju ali opuščanju kajenja so namenjeni vsem, ki želijo izvedeti več o zdravem načinu življenja in o dejavnikih, ki lahko škodljivo vplivajo na zdravje ali poslabšajo že obstoječe bolezni.

Ali sem fit? Krepitev zdravja za vse v Brežicah.
Vse to se dogaja v okviru projekta nadgradnje in razvoja preventivnih programov za otroke, mladostnike in odrasle, ki je podprt tudi z 9 milijoni evropskih sredstev in v katerem sodeluje 25 zdravstvenih domov iz vse Slovenije. S pomočjo Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki v vzporednem projektu MoST (Model skupnostnega pristopa za krepitev zdravja in zmanjševanje neenakosti v zdravju v lokalnih skupinah) skrbita za strokovno podporo oblikovanja preventivnih programov, premoščajo ovire pri dostopu do preventive in tako prispevajo k boljšemu zdravju vseh prebivalcev.

Ali ste (dovolj) fit, boste lahko preverili tudi 15. maja v okviru kampanje EU projekt, moj projekt, s katero želijo skupaj s Službo Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko pokazati, da lahko rezultate projektov evropske kohezijske politike vidimo na vsakem koraku. S strokovnjaki iz Zdravstvenega doma Brežice se boste lahko preko predavanj, delavnic, raznovrstnih meritev, zdravih degustacij in kulturnega programa poučili o dobri skrbi za svoje zdravje in spoznali s strani EU sofinancirane projekte, zaradi katerih vsi živimo bolj kakovostno. Več o kampanji in dogodku na www.eu-skladi.si.
« Nazaj na seznam