Časopis za pokrajino Posavje
4.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Profesionalna oprema za čiščenje hotelov

Objavljeno: Četrtek, 18.08.2022    Rubrika: Ne spreglejte Oglas
7-izdelki-za-profesionalno-ciscenje
Ne neudobne postelje, slaba hrana ali pogled skozi okno. Tisto, kar hotelske goste največkrat odvrne od ponovnega obiska, je slaba higiena. In ne glede na to, ali gre za počitniški apartma, hostel ali hotel s petimi zvezdicami, za vse veljajo enaki higienski standardi. Zato so učinkovita čistila in profesionalna oprema za čiščenje hotelov ključna prioriteta za vsakega ponudnika prenočišč.

Čistila za talne površine

Razkošni hotelski lobiji imajo največkrat keramična tla, ki jih precej enostavno očistijo že profesionalna čistila za talne površine in stroji za čiščenje tal, medtem ko se na hotelskih hodnikih in v sobah največkrat nahajajo preproge. Čeprav so te najbolj učinkovite pri blaženju zvoka in zagotavljajo miren spanec, pa je njihovo čiščenje precej bolj zahtevno. Učinkovitemu čiščenju umazanije, prahu in pršic iz tapeciranih oblog so v hotelih največkrat kos le profesionalna čistila in profesionalni sesalniki.
8-ciscenje-preprog

Čistila za čiščenje kopalnic

Hotelske sanitarije so ene izmed prvih prostorov, po katerem gosti ustvarijo prvi vtis o higienskih standardih. Zaradi pogoste menjave ljudi je pomembno, da so sanitarije vedno popolno očiščene in dezinfekcirane, prostor pa prezračen in svež. To pomeni redno uporabo čistil za vodni kamen, za wc školjko, za steklene površine, za čiščenje in odmaševanje odtokov ter uporabo dezinfekcijskih sredstev.

Čistila za čiščenje gostinskih površin

Hotelske kuhinje so tako kot druge kuhinje v restavracijah opremljene s kovinskimi delovnimi površinami, ki zagotavljajo enostavno vzdrževanje in čistočo. Zato ni presenetljivo, da je najbolj priljubljeno čistilo ravno univerzalno čistilo za kovinske površine, ki je kos tako umazaniji in maščobi kot tudi zasušenim in zažganim ostankom hrane. Poleg higiene delovnih površin je pomembna tudi higena gostinskega pribora, za kar je ključna uporaba kakovostnega pomivalnega stroja in učinkovitega detergenta.
9-profesionalni-stroji-za-ciscenje

Profesionalni pripomočki za pranje perila

Verjetno ni posameznika, ki se ne sprašuje, kako uspejo hotelski kompleksi ob tako pogostem pranju vzdrževati mehkobo in udobje brisač in kopalnih plaščev? Zagotovo so pomemben del tega kakovostni pralni in sušilni stroji, pa tudi detergenti in mehčalci, ki so obenem dovolj močni, da odstranijo umazanijo in bakterije, po drugi strani pa dovolj nežni, da ne poškodujejo tkanine in da so prijazni do kože.

Pripomočki in dodatna higienska oprema

Čiščenje hotelskih kompleksov je velik zalogaj, zato so pravi pripomočki za čiščenje bistvena za hitro in učinkovito delo. Najbolj nepogrešljiva oprema za hotele je zagotovo sesalec in čistilni voziček. Slednji je posebej prilagojen za hotele, saj ima dodatne košare za umazano perilo. Vse, kar potrebujete za udobno bivanje vaših gostov poiščite v specializirani trgovini za higienske pripomočke Karan & Delfin.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki