Časopis za pokrajino Posavje
28.05.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Nogobikci živahno zaključili šolsko leto

Objavljeno: Sobota, 03.07.2021    Rubrika: Nogomet Bralci pišejo
199768337_185153393616530_5228832198429794352_n
Društvo športna šola Posavje je skupaj z izjemno energijo, ki izhaja iz malih nogometašev od 1. do 3. razreda OŠ krške občine, uspela pod streho spraviti še eno, sicer z aktivnostmi nekaj okrnjeno šolsko leto. 

Ob omejitvah vadb na določenih OŠ smo v danih okoliščinah optimalno izvedli vadbe, ki smo jih že tradicionalno zaključili na igriščih v sončnem športnem parku Matije Gubca v Krškem. Ob zaključku so bili z nami otroci iz OŠ Brestanica, Krško Leskovec, Podbočje, Koprivnica, Krško, Raka, Veliki Podlog ... Veselje kar 90 zbranih otrok je bilo nepopisno. Vsi so bili nasmejani, ker so prejeli Nogobikec majčko in skozi celotno dogajanje je bilo slišati veliko smeha in spodbujanja staršev. Otroci so se vztrajno podili za žogo, nekateri tudi pokazali nekaj lepih potez preigravanja ter zadetkov. Prireditev je bila izvajana v okviru praznika Občine Krško.

Skozi leto smo sledili zastavljenim ciljem našega društva in vzpodbujali zdrav način življenja. Bili smo tudi del projekta NLB Šport mladim, s katerim delimo isto vizijo: mlade ljudi, izpred TV, računalnikov in telefonov vrniti nazaj v naravo, telovadnice in igrišča. S sponzorsko podporo smo imeli olajšano  delovanje in nižje stroške vadbe, se znotraj projekta učimo tudi preudarnega ravnanja z denarjem in smo družbeno odgovorni. Sedaj pa je čas za počitnice in naslednje leto Nogobikci ponovno akcija na polno!

L. Š.
« Nazaj na seznam
»