Časopis za pokrajino Posavje
5.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Boštjan Preskar kapetan malonogometne reprezentance

Objavljeno: Četrtek, 19.09.2019    Rubrika: Nogomet Sporočilo
Slovenska_malonogometna_reprezentanca_2019_foto_Aleš_Cipot_fotolens.si

Slovenska malonogometna reprezentanca (foto: Aleš Cipot, fotolens.si)

Selektor Miran Vovk in njegov pomočnik Roman Gruškovnjak sta objavila seznam 14 igralcev, ki bodo na svetovnem malonogometnem prvenstvu Socca World Cup 2019 branili barve slovenske reprezentance. Prvenstvo bo potekalo od 12. do 20. oktobra na največjem grškem otoku Kreta, na njem pa se bo za naslov prvaka pomerilo 40 držav z vsega sveta.

Slovenski reprezentanci je tako kot v lanskem letu žreb namenil zelo zahtevno skupino H. Tokrat bodo svojo priložnost za preboj iz skupine iskali skupaj z aktualnimi svetovnimi prvaki Nemci, Pakistanci, Romuni in Madžari. Prva tekma bo predvidoma v ponedeljek, 14. oktobra, uradni razpored vseh tekem pa bo International Socca Federation objavila v naslednjih dneh. Prenose vseh tekem slovenske reprezentance si bo možno ogledatil na kanalu Šport TV. Spomnimo, Slovenija se je na lanskem svetovnem prvenstvu uvrstila na 9. mesto, v osmini finala je nesrečno izgubila z Nemci, ki so kasneje postali svetovni prvaki.
Boštjan_Preskar_foto_Aleš_Cipot_fotolens.si

Boštjan Preskar (foto: Aleš Cipot, fotolens.si


 
Med slovenskimi malonogometnimi reprezentanti, ki potujejo na svetovno malonogometno prvenstvo Socca World Cup 2019, je tudi Brežičan Boštjan Preskar, ki je bil izbran tudi za kapetana ekipe.
 
V sklopu priprav na svetovno prvenstvo je v torek v Športnem centru Vidonci na Goričkem potekala prijateljska pripravljalna tekma slovenske malonogometne reprezentance proti selekciji Ravenske lige. Reprezentanti pod vodstvom selektorja Mirana Vovka so s 5:3 premagali selekcijo Ravenske lige. Za Ravensko ligo sta zadela Simon Pavel in Rok Bencik (2x), za reprezentanco pa so nasprotnikovo mrežo zatresli Jure Kandare, Aleks Malivojević, Neven Grah, Davor Mitrović, Grega Hebar.
 
Do zaključka priprav na svetovno prvenstvo bo slovenska malonogometna reprezentanca opravila še dva treninga in imela še eno pripravljalno tekmo, najverjetneje naslednji teden s sosednjo Hrvaško.

Vir: SMZ
 
« Nazaj na seznam