Časopis za pokrajino Posavje
5.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brežičanom v zadnjih minutah dragocena točka, Krčani izgubili kljub trem doseženim golom

Objavljeno: Četrtek, 06.05.2021    Rubrika: Nogomet Redakcija
brezice_krsko_2_snl (99)

Po posavskem derbiju, ki se je končal brez zmagovalca, so Brežičani osvojili sedem, Krčani pa tri točke (foto: R. R.).

Zaradi enomesečne 'koronske' prekinitve prvenstva je urnik tudi v drugi slovenski nogometni ligi zelo zgoščen in včeraj so bile tako na sporedu tekme 18. kroga tako v ligi za prvaka kot v ligi za obstanek.

Brežičani, ki igrajo v ligi za prvaka, so gostovale v Novem mestu pri drugouvrščeni Krki in domov odnesle točko za neodločenih 1:1. Domačini so povedli v 70. minuti, ko je po hitrem protinapadu zadel prvi strelec lige, Jamajčan Kaheem Anthony Parris, Brežičanom pa je točko v 91. minuti priigral branilec Žan Luka Kocjančič, ki je zadel iz neposredne bližine po podaji Gabra Petrica z desne strani. Brežičani s 35 točkami ostajajo na visokem četrtem mestu na lestvici, le točko za Roltek Dobom in Krko, medtem ko so Radomlje s 47 točkami z eno nogo že med prvoligaši. Drugouvrščena ekipa se bo s predzadnjim iz prve lige pomerila v kvalifikacijah.

Medtem so Krčani doma doživeli poraz s 3:4 proti skromni ekipi Brda. Z goli Žige Ribiča, Petra Dodiga in Josipa Krznarića so vodili z 2:1 in 3:2, gostje pa so v zadnjih desetih minutah tekme zadeli dvakrat in iz Krškega odnesli vse tri točke. Krško kljub temu z 21 točkami ostaja na vrhu lige za obstanek.

Naslednji krog je na vrsti že v soboto, Brežičani gostijo že omenjeni Roltek Dob, Krčani pa gostujejo pri ptujski Dravi.

P. P.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam