Časopis za pokrajino Posavje
20.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dobre igre Marca Da Silve odmevajo tudi v Franciji

Objavljeno: Sreda, 19.09.2018    Rubrika: Nogomet Sporočilo
krsko_maribor16

Marco Da Silva ob prihodu na igrišče na zadnji tekmi proti Mariboru (foto: arhiv PO).

Dobre igre Marca Da Silve odmevajo tudi v Franciji, kjer je 26-letnik igral v najmočnejši ligi. Za Valenciennes je odigral 23 tekem, dokler ga ni leta 2014 poškodba križnih vezi oddaljila z nogometnih igrišč. Od januarja 2018, ko se je pridružil nuklearcem, je Da Silva postal eden ključnih igralcev v moštvu Alena Šćulca in med opaznejšimi tujci v Prvi ligi Telekom Slovenije.

krsko_maribor34

V prvem polčasu se mu je ponudila priložnost, da zadene iz prostega strela, a je bil tokrat žal neuspešen (foto: arhiv PO).

»Trdo sem garal, da sem se vrnil«

»Da sem se vrnil na zelenice, sem moral trdo garati. Misliti pozitivno in zaupati vase, kljub težkim udarcem,« o svojem povratku na igrišča pravi danes 26-letni Marco. »Dolgo časa je trajalo, moji potrpežljivost in vztrajnost sta bili na preizkušnji,« pove danes spet nasmejani Francoz, »ampak zdaj sem nazaj in se počutim odlično.«

V ligi, kjer so začeli Robert Berić (ASSE), Jan Repas (Caen), Jan Oblak (Atletico Madrid) ali Samir Handanović (Inter Milan), je Marco Da Silva pomemben igralec. »Zaigrati sem želel nekje v najvišji ligi,« pravi, »tukaj v Prvi ligi Telekom Slovenije se vse tekme prenašajo po TV, tako imam možnost, da čim več ljudi opazi moje igre. Dve ali tri ekipe, vključno z Mariborom in Ljubljano, malce odstopajo po kakovosti in so odlična priložnost za res konkurenčne dvoboje.« Prejšnji konec tedna proti Mariboru je njegova ekipa izgubila (0:2), nekaj mesecev po tem, ko je prvič zmagala v zgodovini kluba proti isti ekipi. To je bil zgodovinski trenutek za NK Krško, ki se mu lahko zgodi, da poleti ostane brez svojega Francoza.

»Pokaži vsem, da si nazaj«

»Kontaktirali so me hrvaški, avstrijski, belgijski in francoski klubi, vendar sem raje nadaljeval v Krškem, da bi ujel poln tekmovalni ritem in pokazal vsem, da sem nazaj,« je dejal obrambni vezist, ki vsak vikend izstopa s tehničnim znanjem. »V Sloveniji je veliko mladih igralcev, veliko duelov, gre na nož, ne puščajo mi veliko prostora, moram 'fajtati', ampak to je zelo dobro zame,« skromno priznava. Obrambno usmerjenemu igralnemu položaju navkljub, zna Marco poskrbeti za odločilne trenutke. V sezoni je dosegel polovico golov svoje ekipe. Vse iz prekinitev.

Pogovor z Marcom Da Silvo je objavljen v francoski izdaji nogometnega portala goal.com (http://www.goal.com/fr/news/je-suis-bien-revenu-marco-da-silva-le-second-souffle-slovene/z9hs5oc1t1i91ee3oquse3nir).

Vir: NK Krško
« Nazaj na seznam
»