Časopis za pokrajino Posavje
10.04.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ekipa Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension Les po sezoni odmora ponovno v Ligi ENA

Objavljeno: Sreda, 28.08.2019    Rubrika: Nogomet Sporočilo
Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension Les - Alen Žgalin vir

Bubka bar-Gofar tisk-Gostilna Pension Les (foto Alen Žgalin)

V četrti sezoni 1. slovenske malonogometne lige na travi – Lige ENA bo tekmovalo 12 ekip s cele Slovenije. Včeraj je Slovenska malonogometna zveza opravila žreb skupin za sezono 2019/2020 ter objavila seznam ekip, ki se bodo borile za naslov državnega malonogometnega prvaka.

Pomurske ekipe so razvrščene v skupini A in B. ŠD Teksas bar Videm, ŠD Tropovci Tišina in KMN Pečarovci bodo tekmovali v skupini A, v skupini B pa se bodo borili ŠD Arko Ključarovci, NK Kapela Ekosen IR paneli ter KMN Krajna. V skupini C imamo gorenjskega predstavnika NK Begne, ekipo iz Brežic Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension Les ter Savinjčane FC Pragwald. Zadnjo skupino, skupino D, sestavljajo ŠD Trnava iz Savinjske, NK Smola iz Radovljice ter Greenline Yachts iz Ljubljane.
 
»V skupinskem delu (jeseni) se bo igralo po dvokrožnem sistemu, vsaka ekipa bo odigrala 4 tekme. Iz vsake skupine se v izločilne boje (jeseni) uvrstita dve najboljši skupini. Ekipe imajo sedaj čas do 1. septembra, da se med seboj dogovorijo, katerega izmed treh sistemov želijo igrati: ali ligaškega, sistem domačina ali sistem mini turnirja. Privzet način tekmovanja je ligaški. Za igranje na drug način tekmovanja v skupinskem delu se lahko odločijo ekipe znotraj posamezne tekmovalne skupine po medsebojnem dogovoru pred začetkom tekmovanja,« je pojasnil vodja Lige ENA Simon Detellbach.
 
V ligaškem sistemu potekajo tekme praviloma v četrtek, z začetkom predvidoma 5. septembra. V sistemu domačin vsaka ekipa gosti drugi dve in odigra z njima tekmi v enem dnevu, to ponovita potem še druga in tretja ekipa. Za ta sistem je predviden začetek v nedeljo, 15. septembra. Sistem mini turnir pa omogoča, da se ekipe dobijo na turnirju in v enem dnevu odigrajo vse tri tekme, nato pa se dobijo na še enem mini turnirju in odigajo vse povratne tekme. Predviden datum začetka za ta sistem je nedelja, 15. 9., vendar je vse odvisno od medsebojnega dogovora ekip.  

Po sezoni premora se v Ligo ENA vrača ekipa Bubka bar z novim imenom Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension Les. V skupini C bo tekmovala proti NK Begne in FC Pragwald, ki bodo v ligi nastopili prvič.

Vir: SMZ
 
« Nazaj na seznam