Časopis za pokrajino Posavje
27.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ekipa Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension LES v novi sezoni državne malonogometne lige

Objavljeno: Četrtek, 10.09.2020    Rubrika: Nogomet Sporočilo
Skupine Liga ENA 2020-2021

Skupine v Ligi ENA

Slovenska malonogometna zveza s tem tednom pričenja s 5. sezono državne malonogometne lige na travi Lige ENA. V letošnji sezoni se bo za naslov državnega prvaka borilo 12 ekip, med njimi tudi posavska ekipa Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension LES.

Med 12 ekipami so kar štiri nove, in sicer ŠD Borejci, KMN Gornji Petrovci, KMN Gornji Senik in NK Ledine. Po dveh sezonah premora se v tekmovanje vračajo prvaki 2. sezone ŠD Asi – Lok orodjarstvo, ponovno pa so v ligi tudi aktualni prvaki NK Kapela Ekosen, ŠD Teksas bar Videm, KMN Pečarovci, NK Smola Generali Investments, ŠD Trnava, Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension LES ter NK Bijelo Dugme (bivši NK Begne). V jesenskem delu se bo igralo po dvokrožnem sistemu, v izločilne boje spomladi 2021 pa se uvrstita najboljši ekipi iz skupine.
Bubka bar Gofar - Alen Žgalin vir

Bubka bar Gofar (foto: Alen Žgalin)


 
Osem pomurskih ekip v skupini A in B, ostale ekipe v drugih dveh skupinah
 
ŠD Borejci, KMN Gornji Petrovci in ŠD Teksas bar Videm se bodo v skupinskem delu pomerili v skupini A. Aktualni prvak NK Kapela Ekosen IR paneli je v skupini B skupaj s KMN Pečarovci in KMN Gornji Senik. V skupini C imamo radovljiško ekipo NK Smola, idrijsko ekipo NK Ledine in šentjernejsko ekipo ŠD Asi – Lok orodjarstvo, ki so v 2. sezoni lige osvojili prvo mesto. V skupini D pa se bodo za napredovanje v izločilne boje borili NK Bijelo Dugme (bivši NK Begne) iz Begunj na Gorenjskem, savinjska ekipe ŠD Trnava in pa brežiška Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension LES.
 
Tekmi 1. kroga in način tekmovanja
 
Predstavniki ekip v skupini se lahko v jesenskem delu odločijo za enega izmed treh sistemov igranja. Lahko igrajo po klasičnem ligaškem sistemu, lahko pa se odločijo za sistem domačina ali mini turnirja. Pri sistemu domačina vsaka ekipa v goste povabi nasprotni ekipi in v istem dnevu z njima odigra tekmi, pri mini turnirju pa se ekipe dobijo na dveh turnirjih in tam odigrajo vse medsebojne tekme.
 
Skupine A, B in D so se odločile za ligaški način tekmovanja, skupina C pa za turnirskega. Prvi tekmi 1. kroga bosta potekali že v četrtek, 10. septembra:
 
NK Bijelo Dugme – ŠD Trnava 18:00
Begunje na Gorenjskem
 
ŠD Borejci – KMN Gornji Petrovci 20:00
Borejci

Vir: Slovenska malonogometna zveza
 
« Nazaj na seznam