Časopis za pokrajino Posavje
5.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ekipa U13 (letnik 2006) Nk krško osvojila 2. mesto na Dalmatinko cupu

Objavljeno: Ponedeljek, 13.05.2019    Rubrika: Nogomet Sporočilo
NK Krško U12 in U13

Generacija nogometašev u12 in u13 na Dalmatinko cup-u

Mlada generacija nogometašev NK Krško se je tudi letos udeležila močnega mednarodnega turnirja v Splitu (2. - 5. maj), imenovanega Dalmatinko cup.

Naši mladi nogometaši so prikazali odlične predstave in potrdili, da sodi nogometna šola NK Krško v sam vrh mladinskega nogometa v regiji. Odpravo NK Krško v Splitu  je potekala pod budnim očesom Iztoka Kapušina, ki je vodja nogometne šole NK Krško, tekmovanje so s tribun spremljali tudi starši naših nogometašev.

Selekcija 2006 se je v zelo močni konkurenci uvrstila v veliko finale, kjer jih je čakal ukrajinski velikan Shakhtar iz Donjetska. Že v polfinalu so varovanci trenerjev Dženana Zaimovića premagali prvoligaški klub iz ukrajinske prestolnice, Arsenal iz Kijeva. Edini zadetek na srečanju je dosegel Gal Krajnčič. Kot že rečeno so v finalu nasproti stali ukrajinski nogometaši, ki so opravičili vlogo favorita in premagali ekipo NK Krško. Edini zadetek za Krčane je v finalu dosegel Gal Kranjčič. Drugo mesto na prestižnem turnirju je vsekakor odličen rezultat, ob tem pa dodajmo, da je vratar Krškega Andraž Sotelšek prejel nagrado za najboljšega vratarja turnirja.

Generaciji fantov letnika 2007, katerih trener je Žiga Jurečič, se je po lanskem zmagoslavju v Splitu tokrat zataknilo v četrtfinalu. Po zelo dobri igri Krčanov in dominaciji na igrišču, so vendarle na koncu odločale najstrožje kazni, kjer pa so bili uspešnejši kasnejši zmagovalci turnirja, nogometaši Poljskega FC Zaglebie Lubin.

Zagotovljen je obstanek v 1. SNL (ekipa U17 in U19)

Dva kroga pred koncem tekmovanja v 1. SNL, generacij U17 in U19, ima NK Krško že zagotovljeno nastopanje na najvišjem nivoju v državi tudi v naslednji sezoni - 2019/20. Za kar gre zasluga v prvi vrsti nogometašem in seveda trenerjema, Branku Zupanu in Zoranu Kaloperju. Zahvala velja tudi vsem tistim 35 fantom, ki so NK Krško zapustili pred začetkom drugega dela prvenstva, saj so tudi oni tisti, ki so zaslužni za obstanek med slovensko prvoligaško druščino. Ob tej priložnosti jim sporočamo, da so jim vrata za vrnitev v NK Krško in igranje v 1. SNL še vedno odprta.
 
V sezoni 2019/20 bodo tako v 1. SNL nastopale ekipe NK Krško U15, U17 in U19, mlajši dečki pa bodo igrali v 1. ligi MNZ Celje.

Vir: NK Krško
 
« Nazaj na seznam