Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

»Goleada« v Kranju pripadla domačinom; Brežičani zmagali

Objavljeno: Nedelja, 04.11.2018    Rubrika: Nogomet Redakcija
krsko_maribor18

Krčani so sicer izgubili, a bili v igri vsaj za točko skoraj do zadnjega. Še posebej pa veseli podatek, da so dosegli tri zadetke na eni tekmi, medtem ko na prejšnjih 14 skupaj samo osem (foto: arhiv PO).

Kakšna tekma 15. kroga Prve lige med Triglavom in Krškim! Že po 22 minutah je bilo 2:2, pri čemer so Krčani vodili že z 2:0, na koncu pa se je srečno razpletlo za Kranjčane, ki so odločilni gol dosegli v sodnikovem dodatku tekme. Krško je s porazom spet padlo na zadnje mesto na lestvici.

Kranjčani in Krčani so se na prvem medsebojnem dvoboju v sezoni razšli brez zmagovalca. Dolgo časa je kazalo, da bo tudi tokrat tako, a v sodniškem dodatku so gostitelji le prišli do svoje prve zmage po štirih zaporednih porazih. Tako so današnjemu tekmecu, ki je na zadnjem mestu lestvice, pobegnili za tri točke.

Maloštevilni gledalci v Kranju so v prvem polčasu videli kar štiri zadetke. Prvega v osmi minuti, ko je Dalibor Volaš goste popeljal v vodstvo s strelom iz bližine. Krčani so imeli v deseti minuti novo lepo priložnost, ko je Ante Vukušić stekel v protinapad, Luka Čadež je stekel iz vrat, krški napadalec ga je preigral, nato pa ga je blokiral Tilen Mlakar. Minuto pozneje pa je Krško podvojilo prednost, potem ko je Marco Da Silva streljal z leve strani, žogo poslal čez Čadeža v vratnico, od nje pa se je žoga odbila v mrežo. Prekrasen zadetek Francoza v krškem dresu! V 15. minuti so gosti dosegli še en zadetek, a so ga sodniki razveljavili zaradi Vukušićevega prepovedanega položaja.

V 18. minuti pa so se razveselili tudi domači navijači, saj je Tom Žurga znižal zaostanek, ko je po podaji Luke Majcna z desne strani zadel iz bližine. Majcen je bil v vlogi podajalca tudi v 22. minuti, ko je Egzon Kryeziu s približno 15 metrov z leve strani zadel za 2:2. Do konca polčasa so bili gosti nevarni še v 31. minuti, ko je Marin Perić streljal iz bližine malce z leve strani, izkazal pa se je kranjski vratar. Domači pa so nase opozorili še v 37. minuti, ko so v eni akciji dvakrat streljali, obakrat pa je bil na mestu Marko Zalokar.

Slednji pa je že v 48. minuti moral znova v mrežo po žogo, potem ko je stekel iz vrat, a ga je preigral Žurga in zadel za 3:2. Za Žurgo je bil to četrti gol v sezoni. Že devet minut pozneje pa so se v igro vrnili Krčani, ko je iz bližine po Volaševi podaji zadel še Perić. Sledilo je obdobje brez priložnosti na eni ali drugi strani, v drugi minuti sodniškega dodatka pa so do zmagovitega gola prišli Kranjčani, potem ko je malce izven kazenskega prostora do odbite žogo prišel E. Kryeziu in zadel za 4:3. Takoj zatem je Čadež obranil še strel Volaša na drugi strani.

Krško, ki s sedmim porazom sezone spet zaseda zadnje mesto na lestvici (12 točk, gol razlika: 11:20), bo v naslednjem krogu doma gostilo Aluminij (nedelja, 11. 11., ob 18.00).

Triglav Kranj - Krško 4:3 (2:2)

Športni center, 300 gledalcev, sodniki: Vinčić, Kordež in Perger (vsi Maribor).
Strelci: 0:1 Volaš (8.), 0:2 Da Silva (11.), 1:2 Žurga (18.), 2:2 E. Kryeziu (22.), 3:2 Žurga (48.), 3:3 Perić (57.), 4:3 E. Kryeziu (90.).
Triglav: Čadež, Mlakar, Šalja, D. Kryeziu, Elsner, Bojić (od 75. Udovič), E. Kryeziu, Tijanić, Gajić, Žurga (od 90. Jurić), Majcen.
Krško: Zalokar, Štefulj, Ejup, Brekalo, Kulinitš, Srečković, Da Silva, Volarič (od 82. Ogrinec), Perić, Vukušić, Volaš.
Rumeni kartoni: Perić, Da Silva, Volarič, Kulinitš, Brekalo.
Rdeči karton: /.

Pomembne tri točke Brežičanov

14. krog 2. SNL je prinesel slavje po dolgem času tudi za brežiške nogometaše. Ti so na igrišču v Termah Čatež ugnali Brda z 1:0, strelec je bil v 27. minuti Edi Horvat. Z drugo zmago sezone so prišli do 10. točke, ki jih je za trenutek dvignila na predzadnje mesto na lestvici, a so po zmagi Bilj spet padli na zadnje, vendar si s 15. Brdami delijo točkovni izkupiček. V naslednjem krogu 11. 11. ob 14.00 gostujejo v Beltincih. Brežičani so igrali v postavi: Kramer, Turković (od 71. Mirt), Kodelič (od 46. Lee), Kramarić, Horvat (od 76. Smukovič), Blažević, Urbanč, Mirkac, Felja, Domić, Babnik.

R. R., vir: prvaliga.si, nzs.si
« Nazaj na seznam
»