Časopis za pokrajino Posavje
26.09.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Gorenc in Zalokar z Muro prvič državna prvaka v nogometu!

Objavljeno: Sobota, 22.05.2021    Rubrika: Nogomet Redakcija
Jan Gorenc.

Jan Gorenc (vir: spletna stran NŠ Mura)

Posavska nogometaša Jan Gorenc z Rake in Marko Zalokar z Vidma sta v sobotnem večeru s svojim klubom NŠ Mura postala državna prvaka v nogometu za sezono 2020/2021! Na odločilni tekmi zadnjega, 36. kroga Prve lige so nogometaši iz Murske Sobote v mariborskem Ljudskem vrtu, kjer se je prvič po sprostitvi ukrepov lahko zbralo celo 3500 gledalcev, s 3:1 premagali NK Maribor in se tako veselijo zgodovinskega prvega naslova državnih nogometnih prvakov v jubilejni 30. sezoni 1. SNL.

marko zalokar nš mura.

Marko Zalokar (vir: spletna stran NŠ Mura)

Osrednji branilec Mure Gorenc je za nove državne prvake odigral vseh 90 minut, medtem ko je vratar Zalokar tekmo spremljal z rezervne klopi. Za oba Posavca sicer to ni prva lovorika v Murinem dresu, saj sta lani s klubom postala tudi že pokalna prvaka, a pokal za osvojitev naslova državnega prvaka ima še toliko večjo vrednost. Prvi gol na tekmi za Muro je dal Klemen Šturm, ki je včasih nosil dres Krškega, ko je to še igralo v prvi ligi. Mariborčani so izenačili po zadetku Jana Mlakarja, kar je bil tudi izid ob polčasu, v drugem delu pa sta Mihael Klepač in Luka Bobičanec zapečatila usodo domačinov in prekmurska 'čaga' sredi Maribora se je lahko začela ...

Na koncu ene najbolj napetih sezon v zgodovini slovenskega nogometa imata Mura in Maribor oba po 63 točk, a so Prekmurci zaradi boljšega izkupička na medsebojnih tekmah pred Štajerci in se tako veselijo največjega uspeha v zgodovini kluba.

R. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»