Časopis za pokrajino Posavje
19.08.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krčani brez možnosti v Stožicah

Objavljeno: Sreda, 23.05.2018    Rubrika: Nogomet Redakcija
krsko_olimpija51

Najboljši podajalec prve lige Tonči Mujan v dvoboju z igralcema Olimpije Stefanom Savićem in Mitchem Apauom na aprilski tekmi v Krškem (foto: arhiv PO).

Nogometaši Krškega so v sredinem popoldnevu v predzadnjem, 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije gostovali v Stožicah pri Olimpiji, ki je po zmagi v Mariboru minuli vikend tik pred naslovom državnega prvaka. Krčani niso bili dorasel tekmec Ljubljančanom, ki so prevladovali skozi celotno tekmo, poraz Krškega z 0:2 pa bi bil lahko še višji, a ga je z nekaj dobrimi obrambami preprečil krški čuvaj mreže Žiga Frelih.

Ljubljančani, ki so tokrat igrali brez kaznovanih Daria Čanađije in Issaha Abassa, so v prvem polčasu popolnoma prevladovali, sprožili proti vratom gostov veliko strelov, med njimi Rok Kronaveter v šesti minuti, ko je branil Frelih, v deveti je isti igralec dobro izvedel prosti strel, a je Marko Krajcer pred golovo črto žogo odbil z glavo, prav Kronaveter pa je bil v 12. minuti strelec prvega ljubljanskega zadetka, ko je po podaji Ricarda Alavesa ob slabem posredovanju Krajcerja sam prišel pred Freliha in ga ukanil.

Tudi v nadaljevanju je Olimpija poskušala, streljala, a predvsem Leon Benko je zapravil nekaj poskusov iz bližine (20., 25., 31. minuta), za nameček pa sta bila za njim neuspešna še Alves v 33. minuti, ko je bil povsem sam, a slabo zadel žogo v bližini vrat, in Kronaveter v 33. minuti, ko je poskusil iz bližine, a je izvrstno posredoval Frelih.

V 66. minuti so Ljubljančani podvojili prednost, ko je Kronaveter unovčil enajstmetrovko, ki jo je s prekrškom nad Stefanom Savićem zakrivil Klemen Šturm. Malce zatem je previsoko meril rezervist Andres Vombergar.

Tudi v nadaljevanju so bili odločnejši domači nogometaši, med drugim je Nik Kapun v 79. minuti žogo poslal v Frelihovo naročje, na drugi strani pa je v 82. minuti enega redkih strelov sprožil David Kovačič, a je bil nenatančen, malce za njim pa je Miljan Škrbić sprožil sploh prvi gostujoči strel v okvir vrat, a je bil Aljaž Ivačič na mestu.

Krčani s 34 točkami še naprej zasedajo 7. mesto - obstanek so si zagotovili že prej -, v najslabšem primeru so lahko tudi še osmi, saj Aluminij zaostaja samo točko za njimi. V zadnjem krogu varovance Alena Šćulca v nedeljo ob 16.00 čaka še domača tekma proti Celju, nato pa bo padel zastor nad sezono 2017/18.

Olimpija - Krško 2:0 (1:0)

Stadion Stožice, gledalcev 5000, sodniki: Jug (Tolmin), Vidali (Gračišče) in Bensa (Kojsko).
Strelec: 1:0 Kronaveter (12.), 2:0 Kronaveter (66./11-m).
Olimpija: Ivačič, Štiglec, Uremović, Zarifović, Apau, Miškić, Tomić, Kronaveter (od 78. Kapun), Alves (od 69. Davidson), Savić, Benko (od 64. Vombergar).
Krško: Frelih, Šturm, Krajcer, Kulinitš, Hing-Glover (od 76. Jakolić), Kovačič, Balić, Volarič, Mujan (od 80. Vekić), Škrbić, Mandić (od 70. Sokler).
Rumeni kartoni: Zarifović, Vombergar; Šturm, Balić, Krajcer.
Rdeči karton: /.

R. R., vir: prvaliga.si
« Nazaj na seznam
»