Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krško ima novega trenerja, jutri novinarska konferenca nogometne šole

Objavljeno: Sreda, 09.01.2019    Rubrika: Nogomet Redakcija
krsko_maribor27

Krški stadion Matije Gubca med tekmo Krško - Maribor septembra lani (foto: arhiv PO).

V teh dneh je večina prvoligaških nogometnih klubov začela priprave na nadaljevanje sezone, v nekaterih pa ni pestro samo na zelenicah, ampak tudi v klubskih prostorih.

V Nogometnem klubu Krško so napovedali, da bodo v teh dneh obelodanili ime novega trenerja, ki bo zamenjal Alena Šćulca, ki je klub zapustil novembra lani. Imenovanje trenerja in začetek priprav pa sta kar nekoliko v senci trenutne situacije v klubu, ki je očitno vse prej kot rožnata. O tem je podrobneje pisal edini slovenski športni dnevnik, dodatno olje na ogenj pa je prilil tudi jutrišnji sklic novinarske konference s strani Nogometne šole NK Krško, ki v vabilu predstavnikom medijev navaja, da želijo na konferenci predstaviti zaskrbljujoče razmere v krškem nogometu. Kot so zapisali, so kot ena najuspešnejših nogometnih šol v državi, ki razvija in vzgaja 400 otrok, zaskrbljeni za prihodnost svojih otrok, nogometne šole in nogometnega kluba. »Trenutno vodstvo NK Krško namreč z enostranskimi in nepremišljenimi potezami onemogoča normalno delovanje Nogometne šole NK Krško in zaradi finančnih težav postavlja pod vprašaj obstoj 97 let starega kluba,« pojasnjuje vodja NŠ NK Krško Rok Zorko, ki dodaja, da so bili v zadnjem letu priča številnim pritiskom, nešportnemu vedenju in poskusom prevzema nogometne šole oz. njenih finančnih prihodkov: »Prevzem pozitivnih financ nogometne šole bi klubu namreč omogočil, da deloma sanira svoj dolg, tudi na račun vadnine, ki jo plačujejo starši za razvoj in trening svojih otrok.« S predstavitvijo konkretnih dejstev na novinarski konferenci se želijo izogniti manipulaciji z javnim mnenjem, saj se v javnosti pojavljajo številne zavajajoče informacije, še dodajajo v NŠ NK Krško.

Spodaj pa objavljamo današnje sporočilo za javnost Nogometnega kluba Krško:

Nadaljevanje sezone v Krškem

V torek, 8. 1. 2019, smo v NK Krško začeli misijo obstanek v 1. slovenski nogometni ligi. Zbralo se je člansko moštvo, ki ga bo vodil nov trener Milan Đuričić, skupaj z Radovanom Karanovićem.

Strokovno vodstvo je k prvi ekipi priključilo 4 mladince iz Nogometne šole NK Krško, ki bodo trenirali s člani in se borili za nastop v prvi ligi. To so Mark Španring, Andraž Lipec, Timotej Rešetič in Jure Ribič. Prav tako se je pripravam priključilo še nekaj novincev, ki se bodo morali dokazati, da se bomo z njimi dogovorili za sodelovanje v drugem delu slovenskega nogometnega prvenstva.

Člansko ekipo so zapustili Kulinitš, Brekalo, Tomić, Mandić, Hing-Glover in Frelih.

Z omenjenimi rešitvami nadaljujemo borbo za obstanek v prvi ligi in navijačem sporočamo, da bomo naredili vse, da obstanemo in postanemo stabilen prvoligaš ter 100. obletnico NK Krško dočakamo v odlični kondiciji. Naš cilj je vzgajati zdrave, poštene, delavne osebnosti, ki znajo sodelovati, pomagati in zmagovati. V tem vidimo svojo ključno vlogo in prispevek k razvoju ne samo nogometa in športa, ampak celotne regije.

Januarja skupščina kluba

Vsi, ki trenutno vodimo NK Krško, ki bo čez 3 leta obeležil veličastno 100. obletnico obstoja, smo tu s srcem – prostovoljci. Za dobro NK Krško vlagamo svoj čas, tudi denar in tega ne obžalujemo. V zadnjih dneh je v medijih zaokrožilo precej neresnic o finančnem stanju NK Krško, ki jih širijo bivši funkcionar kluba in celo nekateri zaposleni v nogometni šoli NK Krško. Žal podobne aktivnosti predvsem škodijo ugledu in tradiciji kluba in se jih zagotovo ne bi posluževal nihče, ki mu je vsaj malo mar za NK Krško.

V vodstvu NK Krško odprta vprašanja rešujemo s pogovorom in z organi kluba, zato smo za 25. januar sklicali vrhovni organ kluba, zbor članov – skupščino. NK Krško bo prav tako transparentno predstavil dejansko stanje v klubu ter nedavne dogodke znotraj NK Krško vsem deležnikom NK Krško, našim navijačem in širši javnosti.

R. R., vir: NK Krško in NŠ NK Krško
« Nazaj na seznam
»