Časopis za pokrajino Posavje
23.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Neuspešen konec tedna za posavski nogomet

Objavljeno: Ponedeljek, 16.08.2021    Rubrika: Nogomet Redakcija
nk brezice

Foto: FB NK Brežice

3. krog nove sezone v 2. slovenski nogometni ligi je bil za oba posavska predstavnika, NK Krško in NK Brežice 1919, zelo neuspešen, saj sta oba visoko izgubila.

Zelo mlada brežiška ekipa (le vratar Tim Kruljac je rojen pred letom 2000) je bila doma nemočna proti mnogo bolj izkušeni ekipi Gorice, ki je zmagala s 3:0, strelci ao bili nekdanji reprezentant Etien Velikonja, Denis Cerovec in Leon Marinič.

Prav tako mlada krška zasedba je gostovala pri Roltek Dobu in visoko izgubila s 7:2. Erwin Tiganj in Kristijan Stanić sta z zadetkoma znižala zaostanek na 2:1 oz. 3:2, zatem pa so Krčani prejeli še štiri gole.

Oboji tako ostajajo pri dveh točkah za po dva neodločena rezultata v prvih dveh tekmah in na dnu (Brežice na 13. in Krško na 14. mestu) drugoligaške lestvice. Brežice v petek gostujejo pri novomeški Krki, ki jo vodi njihov lanski trener Rok Zorko, Krško pa v soboto gosti ljubljansko Ilirijo, ki ima doslej le točko.

V 3. slovenski ligi pa je na glavnem igrišču stadiona v Krškem debitirala članska ekipa NK Posavje Krško, ki se je pomerila s Korotanom iz Prevalj. Le nekaj trenutkov po sporno nedosojenem kazenskem strelu v domačo korist so v 86. minuti prejeli edini zadetek na tekmi, z evrogolom je zadel Urh Grešovnik. V soboto igrajo v Slovenskih Konjicah pri ND Dravinja, v nedeljo, 29. 8., pa na Gubca prihaja ekipa NK Podvinci.

P. P.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki