Časopis za pokrajino Posavje
14.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

NK Brežice in NK Krško na predčasni pavzi; Sokler odhaja iz Brežic

Objavljeno: Sreda, 18.11.2020    Rubrika: Nogomet Redakcija
brezice_olimpija (81)

Brežičani so bili hit jesenskega dela prvenstva v 2. SNL (foto: R. R.).

Potem ko je Nogometna zveza Slovenije konec oktobra sporočila, da zaradi poslabšane epidemiološke slike in posledičnih ukrepov do nadaljnjega prekinjajo tekmovanje v 2. SNL, je bila 5. novembra sprejeta odločitev, da se jesenski lige predčasno konča, prvenstvo pa nadaljuje v naslednjem letu. Po 12 odigranih krogih so Brežičani s 26 osvojenimi točkami na visokem 4. mestu drugoligaške lestvice, Krčani pa z 11 točkami na 11. mestu. Zlasti v Brežicah so s prvim delom sezone seveda izredno zadovoljni.

Gramc: Ne bomo se ustrašili niti prve lige

»Dosegli smo več točk, kot smo prvotno načrtovali. Naš cilj je bil 28 točk v prvem delu sezone, seveda z 18 koli, ne 12. Torej smo v 12 kolih za samo 2 točki zgrešili cilj 18 kol,« pravi predsednik brežiškega kluba, ki je bil z osmimi zaporednimi zmagami jesenski hit druge lige, Peter Gramc. »Sedaj je na vrsti prvenstvena pavza in čas za trening. S treningi nadaljujemo tudi v novembru, seveda po omejitvah in priporočilih NIJZ. Drugo leto bomo pričeli s treningi enako kot leta do sedaj, torej takoj v drugem tednu januarja,« dodaja.
brezice_olimpija (77)

Ester Sokler zapušča Brežice (foto: R. R.)

Seveda bo izziv, kako zadržati celotno ekipo, saj so nekateri igralci z dobri predstavami 'na radarju' agentov in močnejših klubov, a tudi v Brežicah že trenira nekaj (potencialnih) okrepitev. »Definitivno se bomo maksimalno potrudili odigrati še naslednjih 18 kol, tako kot smo odigrali teh 12. Kaj bo to prineslo, je enigma, definitivno pa so naši apetiti zrasli. Ne bomo se ustrašili niti prve lige,« pogumno pravi Gramc.

Zorko: Soklerju bomo z veseljem omogočili odhod v večje okolje

Trener brežiške ekipe Rok Zorko dodaja, da bodo prehodno obdobje izkoristili za dopolnjevanje ekipe, hkrati pa bodo ves čas trenirali, da bodo tako še bolj napredovali. "Upoštevamo vsa navodila NIJZ in hkrati omogočamo našim nogometašem vse, kar potrebuje mlad nogometaš - trening, trening in še enkrat trening. Trenirali bomo okvirno do 20. 12. in nato počivali do drugega tedna v januarju, ko se bomo zopet zbrali skupaj," pravi tvorec brežiškega jesenskega uspeha.

Čeprav si v Brežicah želijo zadržati vse najpomembnejše igralce in dopolniti ekipo še s kakšnim kvalitetnim mladim nogometašem, pa se, pravi Zorko, definitivno poslavlja njihov najboljši napadalec Ester Sokler, za katerega je veliko zanimanja. "Z veseljem mu bomo omogočili napredek v večjo sredino in upamo, da se bo Ester za vedno spominjal te izjemne pol sezone v Brežicah, ko je z izdatno pomočjo odlične ekipe resnično blestel in prodrl na površje med najboljše slovenske nogometaše. Sam mu želim v novi sredini, kjer koli že bo, da bo samo še boljši in da ne bo pozabil na trening in da bo še naprej razmišljal o svojem razvoju in napredku, kajti prepričan sem, da lahko še veliko doseže. Upam, da ga bomo nekoč gledali tudi v slovenski nogometni reprezentanci," mu za popotnico sporoča Zorko.
 
NK Krško: Prepričani smo, da bomo spomladi višje

2_snl_krsko_roltek_dob (75)

Krčani so dobro začeli prvenstvo, po menjavi trenerja pa spet bolje zaključili jesenski del (foto: R. R.).,

Iz vodstva NK Krško so sporočili, da so v letošnjem letu močno prenovili in pomladili člansko ekipo, ki je dejansko ena najmlajših v 2. ligi. »S takim pristopom želimo postaviti dobre temelje za prihodnja leta, saj želimo v svojih vrstah ohraniti čim več fantov iz trenutne ekipe, dodatno pa letno priključevati članski ekipi najboljše mladince. Glede na prenovo ekipe je trajalo malo več časa, da se je ekipa uigrala, in je dosegala dobre rezultate v zadnjih krogih, ko je bilo prvenstvo še v teku, tako da smo se glede na dobro formo veselili naslednjih tekem. Po prekinitvi prvenstva pa z optimizmom pričakujemo spomladanski del sezone in smo prepričani, da bomo na lestvici višje kot sedaj,« so zapisali. Njihovi igralci trenutno delajo po individualnih programih, nadaljnje aktivnosti pa bodo odvisne od odločitev o možnosti treniranja s strani NZS in NIJZ.

P. P.

#povezujemoposavje
 
« Nazaj na seznam