Časopis za pokrajino Posavje
31.03.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

NK Brežice in NK Posavje Krško sklenila sodelovanje za razvoj nogometa v Posavju

Objavljeno: Torek, 02.07.2019    Rubrika: Nogomet Sporočilo
nogometna zoga
Najstarejši posavski nogometni klub NK Brežice in najmlajši NK Posavje Krško sta se odločila za skupno sodelovanje, s katerim bosta oba kluba z izmenjavo znanj, izkušenj, strokovnega kadra in infrastrukture sledila skupnim ciljem razvoja nogometa v Posavju. Tako so postavljeni temelji za projekt Združeno Posavje, katerega namen je združiti in strokovno obogatiti delo in nogometni razvoj več klubov v Posavju. Oba kluba že sedaj skupaj združujeta skoraj 700 posavskih mladih nogometašev in več kot 30 domačih nogometnih strokovnjakov za delo na najvišjem nivoju v Sloveniji.

Vsebina podpisanega sodelovanja je v prvi vrsti izmenjava znanj, izkušenj, strokovnega kadra ter izboljšana organizacija dela in predstavlja temelj za strateško delovanje klubov v Posavju, ki se bodo še želeli povezovati. Prav tako je ta korak izjemnega pomena in jasno sporočilo mladim posavskim nogometašem, da imajo možnost napredovanja in nadaljevanja svoje nogometne poti v članski ekipi in kasneje v najboljše klube v Sloveniji, tujini ter medtem nacionalne reprezentance.

Naslednja ključna točka sodelovanja NK Brežice in NK Posavje Krško je infrastruktura, saj bo Brežiški nogometni kamp, v naslednjih treh letih v celoti prenovljen, moderen športni center, ki bo omogočal pripravo in izvedbo treningov na najvišji ravni.

Ugotavljamo, da bomo s skupnimi močmi v Posavju imeli vse potrebno, da ponudimo odlične pogoje treninga in poglobljeno strokovno znanje, pridobljeno na račun odličnih rezultatov našega dela iz preteklosti. Cilj projekta in sodelovanja je, da mladi nogometaši ostajajo v svojih nogometnih sredinah in se priključijo našemu projektu, ko potrebujejo treninge in tekme na najvišji ravni. Oba kluba že sedaj skupaj združujeta skoraj 700 posavskih mladih nogometašev in več kot 30 domačih nogometnih strokovnjakov za delo na najvišjem nivoju v Sloveniji.

O delu in nadaljnjem razvoju vas bomo izdatno obveščali preko naših obvestil za javnost in kasneje tudi skupne informacijske točke.

Jure Pezdirc, predsednik NK Brežice
Rok Zorko, predsednik ND PK
« Nazaj na seznam