Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

NK Brežice - Terme Čatež: cilj v novi sezoni 2. SNL je prva polovica lestvice

Objavljeno: Sobota, 05.08.2017    Rubrika: Nogomet Redakcija
nk_brezice_novinarska_konferenca10

Z leve: Capl, Pezdirc, Hervol in Pobor

Ta vikend se začenja tudi nova sezona v razširjeni drugi slovenski nogometni ligi, v kateri bo drugo leto zapored posavski nogomet zastopal NK Brežice - Terme Čatež. Prva tekma Brežičane čaka v nedeljo, ko bodo ob 17.30 na brežiškem stadionu gostili NK Brda. Pred novo tekmovalno sezono je klub v petek v hotelu Terme v Termah Čatež prvič sklical tudi novinarsko konferenco.

nk_brezice_novinarska_konferenca03

Tako predsednik NK Brežice - Terme Čatež Jure Pezdirc kot član UO Sandi Hervol poudarjata, da si je klub kljub nizkemu proračunu v novi sezoni zastavil visoke cilje, in sta prepričana, da jih bo tudi dosegel.

Na njej so sodelovali predsednik kluba Jure Pezdirc, član UO Sandi Hervol, članski trener Albert Pobor in predstavnik glavnega sponzorja kluba Rok Capl. Kot je povedal Hervol, začenjajo peto tekmovalno sezono, odkar se je brežiški nogometni klub spet »postavil na noge« oz. je pred dobrimi štirimi leti NK Brežice s takrat približno 30 vadečimi, ki so igrali v nižjih selekcijah, prevzelo današnje vodstvo kluba. Po štirih letih delovanja tekmujejo v vseh mogočih selekcijah pod okriljem NZS, prijavili so tudi tri ženske ekipe (kadetinje ter mlajše in starejše deklice). »Kljub temu, da v nogometni šoli delamo odlično, je naš paradni konj članska ekipa, ki je vsako leto prišla v višji rang tekmovanja, razen po koncu pretekle sezone, ko je z osvojenim 4. mestom v 2. SNL samo za eno mesto zaostala za ekipo, ki je napredovala v prvo ligo,« je poudaril.

»NK Brežice - Terme Čatež je bil v lanski sezoni 14. klub v državi, in to z najnižjim proračunom med drugoligaškimi ekipami, kar ocenjujemo za velik uspeh,« je Hervola dopolnil Pezdirc in dodal, da je glavnina igralcev iz posavskega bazena in igra vidno vlogo v ekipi. Klub ima močno podporo lokalnega okolja, je dejal predsednik kluba in omenil, da v lanski sezoni na začetku sploh še niso zadoščali vsem pogojem, saj na stadionu še niso imeli tribune z vsaj 500 sedeži, kolikor je pogoj za igranje v drugi ligi. V sodelovanju z Občino Brežice in Zavodom za šport Brežice so slednje nato tudi uredili, poleg tega se je občina uspela dogovoriti s Športno unijo Slovenije o odkupu dodatnih zemljišč ob stadionu, tako da bodo lahko nadaljevali prenovo stadiona in vseh pomožnih objektov. Pezdirc je še povedal, da je sodelovanje s sponzorji in donatorji odlično, predvsem z glavnim sponzorjem Termami Čatež pa tudi podjetjem SSW, ki se ukvarja s športnim menedžmentom in je brežiški klub prepoznalo kot odlično osnovo za talentirane igralce za preskok v klube najvišjega ranga. Cilj brežiškega kluba v letošnji sezoni je končati v prvi polovici lestvice 2. SNL.

Spregovoril je tudi trener članske ekipe Albert Pobor, ki se je ekipi pridružil sredi prejšnje sezone. Hrvaški strokovnjak in tudi sam nekdaj profesionalni nogometaš ter »ena večjih pridobitev našega kluba«, tako Hervol, je do sedaj deloval v klubih Hrvatski Dragovoljac, Samobor, Korotan (ko je še igral v prvi ligi), Osaka (JAP), Krško, Naftaš, Ivanič Grad, treniral je tudi bosansko prvoligaško ekipo, ne nazadnje pa je že v 90. letih deloval kot trener v Brežicah. Pobor je izjavil, da se brežiška ekipa v novo sezono podaja pripravljena, trenira že mesec in pol in je fizično dobro pripravljena. Upa, da bodo igrali dober in privlačen nogomet. Pred novo sezono so klub zapustili Nedo Turković, Roko Puljiz, Emil Hamzagić, Miroslav Pejić, Tin Martić in Filip Štefković, na novo pa so se pridružili Aleš Kožar in Jan Račič (Krško), Žiga Jurečič (Krka), Matteo Tomiček (Dinamo Zagreb), Marko Trojak (Istra), Danijel Zlatar (Dragovoljac), iz mladinske selekcije se je članom pridružil še Petrit Hoxhaj. Trener brežiškega kluba je še omenil, da so odigrali tudi osem pripravljalnih tekem tako s prvoligaši (Lokomotiva, Celje, Inter Zaprešić) kot drugoligaši (Sesvete, Radomlje, Kustošija, Gorica) in tretjeligašem (Ivančna Gorica), večino pa so dobili.

Hervol je še dodal, da v brežiški mladinski in otroški nogometni šoli trenira 283 otrok. Letos veliko stavijo na starejše dečke, od katerih realno pričakujejo uvrstitev v 1. SNL, vse ostale selekcije pa so že v najvišjih ligah oz. tam, kjer si želijo. Njihov cilj je tudi, da vse tri ženske selekcije igrajo konkurenčen nogomet in postanejo stabilne ekipe. Na naše vprašanje glede nadaljnjega sodelovanja s prvoligašem iz Krškega je Hervol odgovoril, da sta brežiški in krški klub že do sedaj in bosta tudi vnaprej odlično sodelovala, kar bodo v kratkem potrdili tudi s podpisom sporazuma o sodelovanju.

Capl je v imenu glavnega sponzorja poudaril, da so ponosni, da lahko že dve leti stojijo za tako uspešnim in urejenim klubom, kot je brežiški. Do danes so v Termah Čatež uredili že tri igrišča z naravno travo, na katerih se da igrati vse dni v letu, saj so ogrevana z izkoriščanjem termalnih vrelcev. Med 7. in 11. septembrom bodo Terme Čatež gostitelj Evropskega turnirja v amaterskem malem nogometu, na katerem pričakujejo več kot tisoč nogometašev iz 25 držav.

V klubu si želijo, da bi njihove igralce na domačih tekmah podpiralo veliko gledalcev, zato vabijo vse navijače in druge ljubitelje nogometa, da v nedeljo pridejo na uvodno tekmo nove sezone in ekipo NK Brežice - Terme Čatež pospremijo do zmage.

R. R.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki