Časopis za pokrajino Posavje
27.07.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

»Poka« na poti v tretjo ligo

Objavljeno: Petek, 18.12.2020    Rubrika: Nogomet Redakcija
NK Posavje Krško

Članska ekipa NK Posavje Krško

Nekoliko v senci drugoligašev NK Brežice in NK Krško v Posavju deluje še en nogometni klub s člansko ekipo v ligaškem sistemu NZS – Nogometni klub Posavje Krško, ki drugo sezono zapored igra v Medobčinski ligi Celje, kar je četrti nivo tekmovanja v slovenskem merilu, in odkrito cilja na preboj nivo višje.

V sezoni 2019/20, njihovi prvi samostojni, je bil zaradi spomladanske epidemije odigran le jesenski del tekmovanja, zasedli pa so končno drugo mesto. V sezoni 2020/21 je posavska ekipa pod vodstvom nekdaj odličnega napadalca Slaviše Dvorančiča po osmih odigranih krogih s prav toliko zmagami prepričljivo na prvem mestu in njihov cilj je jasen – uvrstitev v višji rang tekmovanja. »Zaradi načrtovanega preskoka v zahtevnejšo 3. slovensko nogometno ligo – vzhod želimo že v spomladanskem delu prvenstva dvigniti nivo treniranja članske lige. To pomeni treninge tri do štirikrat tedensko, čeprav imamo sedaj uradno odobrena le dva termina na treh velikih igriščih v Krškem; verjamemo, da bomo na občinskem razpisu za leto 2020 pridobili še kakšen dodaten članski termin,« pravi ustanovitelj in dolgoletni 'alfa in omega' kluba, zdaj pa njegov strokovni vodja, Rok Zorko. Poleg kvalitetne vadbe na 'Gubcu' si želijo tudi, da bi prvenstvene tekme lahko igrali na osrednjem igrišču, kar bi bila dodatna motivacija tako za njihove nogometaše kot podpornike in gledalce. »Teh je bilo lansko leto na dveh domačih tekmah našega kluba v Brežicah okoli 600, kar je izjemna številka za ta nivo tekmovanja. Nedvomno je odziv na tribunah povezan s podatkom, da v naši ekipi nastopajo samo domači nogometaši iz Posavja in je zaradi tega povezava in prepoznavnost naših nogometašev z okoljem že toliko večja,« poudarja Zorko.

V klubu se postopno razvijajo in tako sta se selekcijam od U8 do U13 v letošnji sezoni pridružili ekipi U15 in U17, jeseni so se po letu in pol treniranja na vaških igriščih vrnili na stadion Matije Gubca v Krškem. Cilj članske ekipe je predvsem omogočiti igranje mladim domačim nogometašem na čim bolj primernem nivoju za njihov razvoj, ob tem pa je v ekipi nekaj izkušenih igralcev, kot je kapetan Miha Drnovšek, ki ga, kot pravi Zorko, v prihodnosti vidijo kot perspektivnega članskega trenerja ekipe.

Kljub načrtom za preboj v višji rang tekmovanja bo članska ekipa tudi v prihodnje tesno sodelovala z brežiško, ki jo kot trener vodi Zorko in je bila presenečenje jesenskega dela 2. SNL. Z brežiško člansko ekipo tako že nekaj časa redno trenira nekaj najbolj perspektivnih igralcev 'poke', kot si pravijo, s čimer sledijo viziji združenega Posavja – nastopanje z v Posavju vzgojenimi mladimi talenti tudi v članskem nogometu.

P. Pavlovič

Članek je bil objavljen v zadnji številki Posavskega obzornika.

#povezujemoposavje
 
« Nazaj na seznam