Časopis za pokrajino Posavje
23.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Posavska drugoligaša na oddih

Objavljeno: Nedelja, 30.05.2021    Rubrika: Nogomet Redakcija
brezice_krsko_2_snl (54)

Tudi v naslednji sezoni bomo lahko spremljali drugoligaški posavski derbi (foto: arhiv PO).

Prejšnji vikend je padel zastor tudi nad 2. slovensko nogometno ligo, v kateri sta drugo sezono zapored igrala dva posavska kluba. S končnim izkupičkom so lahko bolj zadovoljni v NK Brežice Terme Čatež, ki se je skoraj do konca boril celo za kvalifikacije za prvo ligo, za NK Krško pa je bolj kot ne povprečna sezona, od katere so zagotovo pričakovali več.

Brežičani prijetno presenečenje sezone

Brežičani so po 22 odigranih krogih osvojili končno 5. mesto med 16 klubi, kar sicer ni njihova najboljša uvrstitev v 2. SNL. V svoji krstni sezoni 2016/2017 so končali še mesto višje, a je treba dodati, da je bilo takrat v ligi deset klubov. Za 2. mestom, ki ga je v tej sezoni zasedla Krka in si tako priigrala še dve tekmi proti Kopru za uvrstitev v 1. SNL, so na koncu Brežice zaostale za šest točk. Še tri tekme pred koncem je brežiškim nogometašem kazalo izvrstno, saj so bili še povsem v igri za mesto tik pod vrhom, ki je bil sicer že nekaj časa oddan Radomljam, novopečenemu prvoligašu. A zadnji trije krogi se niso izšli po brežiških željah, saj ni bilo več nobene zmage (0:2 v Radomljah, 1:1 doma proti Triglavu iz Kranja in 1:3 v Biljah). V pravkar zaključeni sezoni so ob najmanjšem številu odigranih tekem osvojili 39 točk (11 zmag, 6 neodločenih in 5 porazov), kar je rekordna bera med petimi sezonami igranja v drugi ligi doslej, razmerje med danimi in prejetimi zadetki je bilo 35:27. Najboljši strelec kluba je bil Ester Sokler, ki je vseh šest zadetkov dosegel že v jesenskem delu, preden je nato prestopil v prvoligaša iz Celja. Po petkrat pa sta spomladi zadela Berat Bečiri in Gaber Petric. Brežičani so bili prijetno presenečenje te sezone, po spremembi igralnega sistema zaradi predčasnega konca jesenskega dela, ki ga je povzročila epidemija, so zadnjih sedem tekem odigrali v ligi za prvaka in na splošno prikazali dobre predstave. Na večini tekem jih je vodil Rok Zorko, po njegovem odstopu je to vlogo prevzel Slaviša Dvorančič, ki bo v naslednji sezoni pomočnik glavnega trenerja, iz brežiškega kluba so namreč v teh dneh sporočili, da ima članska ekipa novega trenerja, in sicer nekdanjega slovenskega reprezentanta Željka Mitrakovića.

Krčani so si zagotovo želeli več

Skrajšana sezona je postregla z enim posavskim derbijem med Brežicami in Krškim, ki se je končal brez zmagovalca (20. aprila je bilo 1:1). Krčani, ki so se morali prav tako soočiti s trenersko menjavo – po 10 krogih je Iztoka Kapušina nasledil Damijan Romih –, so v nasprotju z Brežičani predvsem jeseni igrali slabše, kar jih je stalo uvrstitve v ligo za prvaka in priložnosti za še en posavski dvoboj. Tako so bili primorani igrati v skupini za obstanek, kjer pa so bili ves čas »na varnem« in je bilo hitro jasno, da ne bodo imeli težav z obstankom v ligi (v nižji rang sta izpadla Šmartno in Brda). Na zadnjih treh srečanjih so zabeležili po eno zmago (2:1 v Beltincih) remi (1:1 doma proti Dekanom) in poraz (0:4 doma proti Fužinarju). Na koncu so s 26 točkami zasedli 10. mesto (7 zmag, 5 remijev in 10 porazov) oz. so ligo za obstanek končali kot drugo najboljše moštvo. Krško je bilo s 24 doseženimi goli med najmanj učinkovitimi ekipami, nasprotniki pa so jim zabili 38-krat. Največ golov za klub (4) je na le sedmih tekmah, ki jih je odigral v ligi za obstanek, dosegel Žiga Ribič, trikrat je bil uspešen Ivan Pranjić. Tudi v sezoni 2021/2022, ki se bo v 2. SNL začela predvidoma avgusta, torej ne bo nobene bojazni, da bi bili posavski ljubitelji nogometa prikrajšani za nov posavski obračun.

R. Retelj

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki