Časopis za pokrajino Posavje
19.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Selektor Kek povabil Radečana v reprezentanco

Objavljeno: Torek, 25.05.2021    Rubrika: Nogomet Bralci pišejo
benjamin_sesko_01

Benjamin Šeško v dresu Lieferinga ...

Slovenska nogometna reprezentanca bo v prvem tednu junija prijateljsko merila moči s Severno Makedonijo in z Gibraltarjem, selektor Matjaž Kek pa je v beri 25 povabljenih nogometašev svoje upe med drugim položil tudi na Benjamina Šeška, ki kot posojeni nogometaš igra za avstrijskega drugoligaša Liefering, sicer pa je del Red Bull Salzburga. Keku bosta pripravljalni tekmi služili kot priprava za nadaljevanje kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022, mladi Šeško pa je s povabilom dobil dodatno priložnost, da se izkaže v vlogi napadalca.

Prav danes bo na Bledu potekal reprezentančni zbor izbrane petindvajseterice. Za Slovenijo bo sicer tekma s Severno Makedonijo že sedma (potekala bo 1. junija v Skopju), medtem ko se z Gibraltarjem še niso pomerili - iz kakšnega testa sta ena in druga postava, pa se bo izkazalo 4. junija predvidoma v Kopru.
benjamin_sesko_07

... kamor ga je posodil matični klub Red Bull Salzburg


Benjamin, ki bo v ponedeljek postal polnoleten, nosi številko 21 na svojem nogometnem dresu, v tej sezoni pa je za Liefering na 29 odigranih tekmah prispeval kar 21 zadetkov - nazadnje je pripomogel k tresenju nasprotnikove mreže s podajo športnemu kolegu, ganskemu nogometašu Forsonu Amankwahu na nedeljskem obračunu (23. maja) zadnjega kroga med FC Liefering in Blau Weiss Linz, katerega izid je bil 1:1, s čimer so Beni, kot ga kličejo domači in prijatelji, ter njegovi soigralci osvojili končno 2. mesto v tej sezoni druge avstrijske nogometne lige.

Doroteja Jazbec, foto: osebni arhiv družine Šeško

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

03.11.2020 | Sporočilo

Lesena igrala ob ribniku Resa

22.07.2020 | Oglas

Otroške sobe

07.05.2020 | Redakcija

Pija – lončena posoda za mast