Časopis za pokrajino Posavje
15.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sokler popeljal Brežice do devete zaporedne zmage!; Krško do točke

Objavljeno: Sobota, 10.10.2020    Rubrika: Nogomet Redakcija
16

Proslavljanje drugega in hkrati odločilnega zadetka Soklerja

11. krog 2. slovenske nogometne lige je prinesel zmago in neodločen izid za oba posavska kluba. Nogometaši NK Brežice Terme Čatež so z 2:1 ugnali Beltince in dosegli še deveto zaporedno zmago (osmo ligaško), nogometaši NK Krško pa se z gostovanja v Biljah vračajo z osvojeno točko (0:0).

Brežice: osem zaporednih zmag v 2. SNL

Za Brežičani je težka preizkušnja na brežiškem stadionu, ki se je na koncu na veliko veselje 150 gledalcev, kolikor si lahko v trenutnih razmerah ogleda tekmo, razpletla v njihovo korist. Gostje iz Beltincev so se izkazali za zahtevnega nasprotnika, a domačini so izkoristili prednost igralca več v zadnjih 15 minutah tekme in prišli do novega polnega izkupička točk. Brežiški junak je Ester Sokler, ki je dosegel oba zadetka, prvega v 14. minuti, ko so Brežice povedle, odločilnega pa v 86. minuti. Beltinčani so po pol ure igre izenačili prek Raduhe. Sodnik je pokazal tudi dva rdeča kartona, in sicer je moral v 75. minuti predčasno z igrišča pri Beltincih Mršič, v sodniškem dodatku pa je drugega rumenega in posledično rdečega prejel še brežiški vezist Žiga Jurečič, ki je bil sicer že na klopi. Trener Rok Zorko in njegovi varovanci se veselijo že osme zaporedne zmage v 2. SNL oz. skupno devete, če štejemo še pokalno zmago. Video rajanja Brežičanov v slačilnici po novi zmagi: https://www.facebook.com/Nkbrezice1919fanclub/videos/330654881560497/. Še vedno zasedajo visoko 4. mesto na lestvici, zbrali so 25 točk. V naslednjem krogu jih v petek ob 18.00 čaka dvoboj z drugouvrščeno novomeško Krko.

Krško: prva točka pod novim trenerjem

Po petih zaporednih porazih so krški igralci le osvojili vsaj točko. Tekma proti Biljam se je končala brez zadetkov. Potem ko je na začetku tedna zaradi slabih izidov krško klop zapustil Iztok Kapušin, so Krčani že takoj ustoličili novega trenerja Damijana Romiha, za katerega v klubu upajo, da bo spet dvignil rezultatsko krivuljo. Točka v gosteh proti šestouvrščenemu klubu je v tem trenutku kar uspeh, tako da se morda za krški klub obetajo boljši časi. Krško trenutno zaseda šele 13. mesto, na svojem 'računu' ima osem točk. Priložnost, da po dolgem času spet pridejo do zmage, bodo imeli že v naslednjem krogu, ko v soboto ob 15.00 doma gostijo Brda, ki so trenutno na zadnjem, 16. mestu.

R. R., foto: A. Hotić/NK Brežice 1919

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam